www.diariocritico.com

Avantsala de la manifestació de dissabte

800 delegats sindicals es concentren a Barcelona

La Confederació Europea de Sindicats ha convocat mobilitzacions a diversos punts de la Unió per aquest dimecres

miércoles 15 de diciembre de 2010, 16:14h

Uns 800 delegats sindicals d'UGT, CCOO i Usoc s'han concentrat aquest dimecres a Barcelona per protestar contra la reforma de les pensions, el bloqueig de la negociació i les retallades socials i laborals, com avantsala a la manifestació unitària d'aquest dissabte a la capital catalana i en el marc de les mobilitzacions convocades per la Confederació Europea de Sindicats en diversos punts d'Europa aquest mateix dimecres.

Les concentracions s'han repartit per tot el territori català, i a Barcelona s'han unit a la plaça Sant Jaume a les 13.00 hores, on es respirava un ambient calmat, amb tan sols alguns crits de 'Mans enlaire, això és un atracament' i 'Si això no s'arregla, vaga, vaga, vaga' procedents de les persones situades a les capçaleres.

El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha assegurat que la concentració d'aquest dimecres ha posat de manifest que hi ha un "cabreig" al país i una demanda de canvi en les polítiques dels treballadors, i ha augurat que la manifestació de dissabte serà un èxit.

"El Govern ha d'escoltar a la gent i no anar a cop de decisió de mercats ni a cop de pujada de tipus d'interès", ha sostingut Álvarez, i ha afegit que no es descarta una vaga general si la reforma de les pensions s'aprova sense acord.

"No s'ha de descartar, sinó tot el contrari, el Govern faria bé de tenir en compte en les seves anàlisis que es pot trobar amb una aturada general", ha advertit el líder de la UGT.

En aquest sentit, el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha alertat al Govern de que el proper dissabte es posarà de manifest el rebuig social a les seves polítiques, i ha dit que s'ha d'entendre com "un avís que si intenta seguir per la via d'imposar atacs a els drets laborals i socials, es trobarà amb una conflictivitat social més elevada, sense descartar una vaga general".

La mobilització principal tindrà lloc el dissabte a les 17.00 hores a Barcelona, on se celebrarà una manifestació central i unitària a nivell de Catalunya, que recorrerà el tram entre plaça Universitat i plaça Urquinaona, i passarà per la comercial carrer Pelai l'últim dissabte abans de Nadal.

Tancament a l'Ajuntament

En el marc de les concentracions d'aquest dimecres, una quinzena de delegats de CCOO i UGT de l'Ajuntament de Barcelona s'han tancat en una oficina d'atenció al ciutadà situada a la plaça de Sant Miquel per protestar contra les retallades salarials.

Segons ha explicat a Europa Press el president de la junta de personal i secretari de CCOO, Pepe García, estan preparats per quedar tancats fins al pròxim ple, que se celebra aquest divendres, per reclamar que es compleixi el conveni, que preveia part dels pagaments en matèria de carrera professional al gener.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios