www.diariocritico.com

Diversificació exterior y telecomunicacions, les claus

Abertis tanca el 2010 amb un augment del 5 per cent tant en beneficis com en facturació

La companyia creu que al 2011 augmentarà el nombre de passatgers als aeroports

martes 21 de diciembre de 2010, 16:22h

Abertis preveu tancar 2010 amb un creixement del 5 per cent tant en el benefici com en la facturació, segons han explicat directius de la companyia de concessions en la trobada de Nadal amb periodistes.

En un discurs de balanç de l'any, el conseller delegat d'Abertis, Francisco Reynés, ha destacat que la multinacional no ha deixat de créixer en l'entorn de crisi gràcies a la seva diversificació exterior i l'empenta del negoci de telecomunicacions en què ha estat el any de l'apagada analògica per a les senyals de televisió.

Així mateix, Abertis ha reduït costos de funcionament, que ha mantingut en el mateix nivell de 2009 -absorbint la inflació- i controlat les despeses financeres, amb una mitjana de venciments de pagaments d'entre set i vuit anys.

Per 2011, Reynés ha augurat un augment de passatgers als aeroports -Abertis gestiona 21 en el món-, recuperació del trànsit a les carreteres espanyoles i manteniment dels volums a l'estranger, així com seguir creixent en telecomunicacions i en el negoci exterior .

També treballarà per millorar la gestió en els negocis d'aparcaments i parcs logístics, i estudiarà oportunitats d'inversió en tot el món.

En matèria d'aeroports, el president d'Abertis, Salvador Alemany, ha comentat que seguiran atents a l'imminent procés de privatització d'Aena i ha augurat que despertarà l'interès d'operadors, tant de dins com fora d'Espanya.

Sobre el paper de les institucions -Estat, Generalitat, ajuntaments i cambres-, Alemany ha considerat que una bona opció seria que participessin en un eventual òrgan que tutelés el concurs per adjudicar les concessions, més que en la gestió o participació directa.

Vendre per comprar

En la situació actual de restricció de crèdit i per no augmentar l'endeutament, la companyia controlada per CVC, ACS i La Caixa preveu finançar les oportunitats de compres amb vendes.

Els seus actius més líquids són el 6,6% a la concessionària italiana Atlantia i el 14,6% que ostenta en la lusitana Brisa, ambdues inversions financeres i totes dues actualment amb plusvàlues respecte al preu de compra, segons Abertis.

Repartiment accionarial, decisió dels afectats

Respecte a les informacions que apunten que el fons de capital risc CVC estudia llançar una opa sobre el 100% d'Abertis, els directius d'Abertis han assenyalat que el repartiment accionarial "és decisió dels accionistes".

CVC és l'actual segon màxim accionista d'Abertis des que a l'agost va comprar un 15,55% del capital de la companyia a ACS, que es va quedar amb una participació directa del 10,28% com a tercer soci de referència. El primer és La Caixa amb un 28,5%.

La firma d'inversió i ACS canalitzar les seves participacions en dues societats participades conjuntament, Admirabilia i Trebol International.

En virtut dels pactes parasocials que van signar, els drets polítics de les dues societats correspondran a un 60% a Trebol (CVC) i en un 40% a la constructora de Florentino Pérez.

Gairebé tres mesos després, a l'octubre, CVC va entrar en el consell d'administració d'Abertis i en la seva comissió executiva, i va assumir més una de les seves quatre vicepresidències.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios