www.diariocritico.com

Constarà de 111 volums i serà editada per Círculo de Lectores-Galaxia Gutenberg

La Caixa i la Real Academia Española impulsen una col·lecció de les millors obres de la literatura espanyola

La Caixa i la Real Academia Española impulsen una col·lecció de les millors obres de la literatura espanyola

Sortirà al febrer amb cinc títols, entre els quals El Cantar del Mío Cid i La vida del Buscón, de Quevedo

martes 04 de enero de 2011, 17:31h

El president de La Caixa, Isidre Fainé, i el director sortint de la Real Academia Española (RAE), Víctor García de la Concha, han signat un acord per a editar la col·lecció Biblioteca Clásica, que aglutinarà les millors obres de la literatura espanyola des dels seus orígens fins al segle XX.

La sèrie, coordinada per l'acadèmic i catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Francisco Rico, constarà de 111 volums, serà editada per Círculo de Lectores-Galaxia Gutenberg i oferirà un text crític depurat de cada obra, amb anotacions i estudis complementaris que n'enriquiran la lectura.

S'hi afegirà, a més, una versió digital de lliure accés que inclourà una selecció de 12 títols en rotació, editats tan sols amb un breu pròleg i notes, així com facsímils de manuscrits i edicions singulars accessibles a través del portal de l'Acadèmia.

El Cantar del Mío Cid; els Milagros de Nuestra señora, de Gonzalo de Berceo; la Gramática sobre la Lengua Castellana, de Antonio de Nebrija; la Historia verdadera de la conquista de Nueva España, de Bernal Díaz del Castillo; i La vida del Buscón, de Francisco de Quevedo, són els cinc primers títols que inauguraran la compilació, que sortirà al mercat al mes de febrer.

Està prevista la publicació d'un màxim de vuit llibres cada l'any. La sèrie troncal servirà, a més, de base per a l'edició d'altres cinc sèries: Biblioteca clásica del estudiante, Biblioteca clásica popular, Ediciones especiales, Biblioteca americana i Biblioteca clásica digital.

Des de la seva fundació al 1713, la Real Academia Española ha anat publicant de manera discontínua edicions aïllades d'algunes obres mestres de la literatura espanyola. Amb l'edició de la Biblioteca Clásica, la RAE assumeix, per tant, un projecte llargament previst.

Per a l'Obra Social La Caixa, la seva implicació en aquesta iniciativa, l'aportació econòmica a la qual serà inicialment d'uns 150.000 euros, suposa un pas més per facilitar l'accés a la cultura de tots els públics, amb la finalitat de millorar la seva comprensió del món, la seva comunicació i socialització.

 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios