www.diariocritico.com

Substitueix a Felip Puig

Oriol Pujol, nou secretari general adjunt de Convergència

Oriol Pujol, nou secretari general adjunt de Convergència

El nomenament el situa com a virtual número 2 de la formació

lunes 10 de enero de 2011, 15:14h

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, serà el nou secretari general adjunt de CDC en substitució de Felip Puig, que aquest dilluns ha renunciat al càrrec per dedicar-se a seu nou càrrec de conseller d'Interior al Govern d'Artur Mas.

Així ho ha anunciat Puig en la roda de premsa posterior a la primera executiva de l'any de la formació, on el secretari general i president de la Generalitat, Artur Mas, ha proposat a Pujol com a substitut, nomenament que haurà de ratificar-se en el consell nacional que CDC celebrarà aquest dissabte.

Amb aquest nomenament, el fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol es converteix en el número 2 'del partit i en el millor posicionat per convertir-se en els propers mesos en el nou secretari general de CDC, en substitució de Mas.

Segons Puig, així hauria de ser per "lògica", encara que ha advertit que en política hi ha en joc moltes sensibilitats, de manera que es decidirà en el congrés que CDC ha de celebrar a l'estiu de 2012. No obstant això, el congrés es podria avançar un any, un cop passades les eleccions municipals.

Mas ja havia anunciat que si era president de la Generalitat deixaria la secretaria general, ja que compliria vuit anys en el càrrec, de manera que en el pròxim congrés passarà a assumir probablement la presidència de CDC, i Jordi Pujol la presidència honorífica.

Amb l'elecció d'Oriol Pujol con número dos, Mas busca mantenir el pes del partit amb algú que "porta molts anys treballant en la direcció del partit, que ha fet molt bona feina com a portaveu parlamentari i que té la voluntat d'aprofundir més el seu paper en la direcció".

Altres noms

A l'adéu de Puig i del ja anunciat del secretari de Comunicació i Estratègia, David Madí -les funcions del qual podria assumir el director general de Comunicació, Jordi Cuminal-, cal sumar els que han protagonitzat aquest dilluns el gerent de CDC, Germà Gordó, i el del tresorer, Daniel Osácar.

Gordó abandona les seves responsabilitats al partit després del seu nomenament com a secretari del Govern, i serà substituït per Carles del Pozo si el consell nacional ho ratifica, mentre que a Osácar el rellevarà Andreu Viloca.

Puig també s'ha acomiadat davant el si de l'executiva, i ha estat el secretari general adjunt de CiU, Xavier Trias -que l'ha acompanyat en la roda de premsa-, el qual ha detallat que s'ha emocionat i ha rebut un "gran aplaudiment" de tots.

Puig s'ha limitat a destacar que ja va haver de acomiadar-se de l'executiva de CDC en els governs de Jordi Pujol, encara que ha avisat que continuarà estant al peu del canó: "La meva primera responsabilitat i deure polític la tinc, l'he tingut i la tindré sempre amb CDC".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios