www.diariocritico.com

Treballaran conjuntament

Els sindicats veuen en Mena un aliat de confiança en la lluita per salvar la planta de Yamaha a Palau-solità i Plegamans

Els sindicats veuen en Mena un aliat de confiança en la lluita per salvar la planta de Yamaha a Palau-solità i Plegamans

El conseller està disposat, si cal, a viatjar al Japó per mantenir la continuïtat de l'empresa a Catalunya

miércoles 02 de febrero de 2011, 01:19h

Els sindicats de la fàbrica de motos de Yamaha a Palau-solità i Plegamans (Barcelona) han assegurat que el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, s'ha compromès a fer "tot el possible" per salvar la planta i que està disposat a viatjar al Japó per reunir-se amb la cúpula de la multinacional en cas que sigui necessari.

En declaracions a Europa Press, el portaveu de CC.OO. a Yamaha, Óscar Rivera, ha explicat que Mena ja va adoptar aquest compromís en la reunió que va tenir amb el comitè d'empresa dijous passat -després que l'empresa anunciés el tancament de la fàbrica- i ha afirmat que l'ha reiterat aquest dimarts a través d'una trucada telefònica.

"Ha reiterat el seu compromís de fer tot el possible per mantenir els llocs de treball a Palau, fins i tot fer un viatge governamental al Japó per reunir-se amb la direcció", ha sostingut Rivera.

Segons ha explicat, tècnics de CC.OO. i del Govern treballaran conjuntament per elaborar un informe que presentaran a la cúpula nipona si la negociació no avança i la companyia no es compromet a mantenir en funcionament la fàbrica catalana.

Fonts de la Conselleria han reiterat a Europa Press que es manté el posicionament comunicat el dijous després de la reunió amb els sindicats, en el qual Mena es va comprometre a "treballar per preservar els llocs de treball i estudiar els informes tècnics sobre viabilitat de l'empresa" , però s'han mantingut prudents pel que fa als passos a seguir.

La multinacional va anunciar el passat dijous el tancament de la fàbrica de motos de Palau-solità i Plegamans, on treballen més de 430 empleats, i el trasllat de la producció a la seva planta de Saint-Quentin (França).

Rivera ha explicat que Mena els va comunicar que s'havia reunit amb la direcció de Yamaha abans d'anunciar-se el tancament, però que va assegurar que no ha pactat el trasllat de 100 treballadors, com es va publicar la setmana passada, sinó que va ser una "mala interpretació de la premsa ".

El portaveu del comitè ha afirmat que la direcció de Yamaha s'ha reunit amb els representants dels treballadors aquest dimarts i els ha lliurat un informe tècnic sobre la fàbrica catalana, que el sindicat haurà d'estudiar.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios