www.diariocritico.com

A 100 i 120 quilòmetres per hora

L'alliberament de la rigidesa dels 80 quilòmetres per hora s'inicia a l'Autovia de Castelldefels i l'Autopista del Garraf

La substitució de senyals lluminoses acabarà dilluns a les 6 de la matinada

viernes 04 de febrero de 2011, 19:51h

L'Autovia de Castelldefels, la C-31, i l'Autopista del Garraf, la C-32, que des de 2009 funcionen amb el sistema de velocitat variable, passaran a estar limitades a 100 i 120 quilòmetres per hores aquest dilluns, després de més de dos anys de zona 80. Seran les primeres que s'alliberaran del jou imposat el tripartit.

Així, a partir d'aquest dilluns els conductors podran superar el límit màxim de 80 quilòmetres per hora que estava fixat des de 2008, quan es va implementar aquesta limitació en tots els accessos a Barcelona en el marc d'un pla de millora mediambiental del tripartit.

Aquestes dues seran les primeres vies que tindran el nou límit, després que el conseller d'Interior, Felip Puig, anunciés dilluns passat que donava el carpetada definitiva a una de les mesures més polèmiques del seu antecessor, Joan Saura, i informés de com quedava el nou mapa de velocitats.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), el procés de substitució de la senyalització fixa i lluminosa d'aquestes vies -que indicava que s'havia d'anar com a màxim a 80- es prolongarà des de diumenge a les 22 hores fins el dilluns a les 6.

Durant aquest període, en què el límit serà de 80 quilòmetres per hora, Trànsit demana als conductors que extremin la prudència i respectin els senyals, i avisa que es produiran talls puntuals de trànsit.

Dels 78 quilòmetres que estaven fins ara limitats a 80, es modificaran 53,3, en un procés gradual que durarà fins al març, quan tots els senyals fixes s'hauran substituït amb els nous límits, amb un cost de 76.000 euros.

Estendre la variable a tots els accessos

L'objectiu del Govern és que s'instal·li el sistema de velocitat variable en tots els accessos a la capital catalana abans del final de la legislatura, tot ho condiciona a la situació econòmica, i per al que preveuen un pressupost de sis milions d'euros.

Segons el nou mapa de velocitats que aplicarà Interior en la resta d'accessos, a la C-31 nord el límit és de 120 quilòmetres per hora fins abans d'arribar a Badalona, on baixarà fins als 80, a la B-20 és de 100 i 80 en els túnels, fins a passar a 80 també fins al Nus de la Trinitat, ia la C-58, es podrà circular com a màxim a 80 quilòmetres a causa de les obres.

A la carretera de Sant Cugat del Vallès, la C-16, el límit d'accés a Barcelona passarà de 90 a 80 quilòmetres per hora, passant pels Túnels de Vallvidrera, i a la B-23, se seguirà circulant com a màxim a 80 , mentre que l'A-2 tindrà un límit de 100 quilòmetres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios