www.diariocritico.com

L'exconsellera s'ofereix per a dirigir la campanya municipal

Montserrat Tura i la direcció del PSC busquen sotmetre Jordi Hereu i la federació barcelonina

Montserrat Tura i la direcció del PSC busquen sotmetre Jordi Hereu i la federació barcelonina

La candidata derrotada declina entrar en la llista del futur aspirant

domingo 20 de febrero de 2011, 19:45h

Les primeres seqüel·les d'unes primàries, que tot i promocionar el PSC també evidencien la seva divisió interna, s'han manifestat a les poques hores d'haver-se produït l'enfrontament a les urnes entre Jordi Hereu i Montserrat Tura. La candidata preferida per, la direcció del partir ha declinat l'oferiment de l'actual alcalde i futur concorrent a les urnes, Jordi Hereu, d'entrar a la seva llista. En canvi, ràpidament s'ha postul·lat per a dirigir-li la campanya. Que on hi ha patró els mariners no manen podria ser la interpretació de l'oferiment. O, el què és el mateix, que la federació de Barcelona ha d'estar tutelada i sotmesa a la direcció del partit.

Quan al primer debat entre els dos precandidats, Jordi Hereu va dir que oferiria un lloc a les seves llistes a Montserrat Tura si era ell qui guanyava les eleccions l'avui aspirant derrotada es va limitar a dir que l'actual alcalde havia declinat anar a les seves si el resultat la feia vencedora. Segurament, amb ambigüitat calculada, sobretot si tenim en compte que la reacció d'Hereu era força lògica: és difícil que algú que ja ha sigut alcalde vulgui rebaixar el seu rang. Ara, un cop passades les primàries, Tura ja ha deixat ben clar que no anirà a les llistes d'Hereu. Això sí, li ha ofert tot el suport i, fins i tot, "si cal li dirigiré la campanya". Sorprèn que es pugui oferir a tal extrem algú que tot seguit manifesta que "s'ha demostrat que tenim projectes diferents". I en la discrepància, qui mana, mana. I Tura era, per eliminació (d'Hereu, explícitament), la candidata de la cúpula socialista.

La confirmació de la negativa de Tura a entrar a les llistes d'Hereu s'ha produït aquest diumenge quan en declaracions a Com Ràdio, Tura ha explicat que, després de perdre aquest dissabte les eleccions primàries per elegir candidat del PSC a Barcelona, no s'unirà a la candidatura d'Hereu. "L'ajudaré a fer campanya. Si cal, dirigiré la campanya. Però no formaré part de la seva candidatura perquè s'ha demostrat que tenim projectes diferents", ha argumentat.

Això sí, els seus seguidors gaudiran de "llibertat" per integrar-s'hi si així ho desitgen.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios