www.diariocritico.com

Nou front obert per l'Alcalde de Barcelona

Hereu aprofita les reivindicacions dels homosexuals per a fer electoralisme, segons el FAGC

El moviment en defensa del col·lectiu critica que se l'ha tingut poc en compte en la gestió del monument que els ha d'homenatjar

miércoles 09 de marzo de 2011, 16:17h

El portaveu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya, Eugeni Rodríguez, ha retret aquest dimecres a l'Ajuntament de Barcelona el procés "nefast" seguit amb el monument al col·lectiu, i que no ha tingut en compte la seva opinió, ha afirmat en declaracions a Europa Press. Rodríguez, a més, ha titllat d'electoralista la data de la inauguració, el 20 de març.

El monument s'instal·larà al parc de la Ciutadella, a prop de l'Estació de França, després de la polèmica desencadenada per que l'Ajuntament va descartar la ubicació que havia anunciat inicialment davant la Basílica de la Sagrada Família.

Quan va esclatar la polèmica, l'entitat va apostar per situar-lo en el parc de la Ciutadella perquè és un emplaçament simbòlic per al col·lectiu, ja que aquest va ser l'escenari de l'assassinat d'una transsexual el 1991.

No obstant això, Rodríguez ha assegurat que l'Ajuntament els ha aclarit que la seva proposta no ha tingut res a veure en la decisió d'escollir la Ciutadella, sinó que respon a motius tècnics, i l'entitat tampoc ha pogut decidir sobre la inscripció.

A més, ara s'han assabentat per les xarxes socials de que l'Ajuntament preveu inaugurar el monument el 20 de març, el que veuen "més com un acte electoralista" abans de les municipals del 22 de maig, i han denunciat que no saben qui intervindrà .

Eugeni Rodríguez també ha llançat crítiques al Govern municipal per haver desistit de l'emplaçament inicial, i ha lamentat que el PSC "sembla que facin una política del PP" per acostar-se als populars i a l'Església, i que ICV-EUiA tingui poca força per imposar-se.

El monument serà un triangle invertit -a l'estil del ja existent a Sitges des de 2005- i inclourà la inscripció: 'En memòria dels gais, les lesbianes i les persones transsexuals que han patit persecució i repressió al llarg de la història'.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios