www.diariocritico.com

Decret pendent d'aprovació

La Generalitat compensarà amb més beques l'augment de les taxes universitàries

El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, aclareix l'extrem en la inauguració de les obres de fusió de les facultats d'Economia i Empresa de la UB

lunes 06 de junio de 2011, 19:32h

El secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, ha explicat que l'augment de les taxes universitàries implicarà una major destinació de fons a beques. Castellà ha fet aquesta consideració als periodistes després de participar en un acte d'inauguració de les obres de fusió de les facultats d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB), que han boicotejat una cinquantena d'estudiants i professors en protesta per les retallades en el sector.

El decret que ha de recollir l'augment dels preus de les matrícules universitàries encara no ha estat aprovat, ha precisat el secretari d'Universitats, que no ha volgut concretar el percentatge d'increment de les taxes que ha proposat als centres catalans. Segons publica avui La Vanguardia, el govern català prepara un augment del 7,6 per cent en el preu públic de la matrícula universitària, la major pujada dels últims deu anys. Si es confirma aquest increment, Catalunya aplicaria la part més alta de la forquilla de preus que va acordar la Conferència General de Política Universitària, formada per les comunitats autònomes i el Ministeri d'Educació, per al curs 2011-2012. Fonts universitàries han precisat que, paral·lelament, s'espera un important increment de beques, un aspecte considerat fonamental per aconseguir que els estudiants amb menys ingressos econòmics puguin accedir a les universitats.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios