www.diariocritico.com

Dilluns i dijous, les aturades

La Generalitat estableix serveis mínims de cara a la vaga de Rodalies de la setmana que ve

CC.OO. crida a l'aturada per protestar per la reorganització del servei de Mercaderies i de l'obertura al capital privat de les noves filials de Renfe

viernes 23 de septiembre de 2011, 17:53h

La Generalitat ha establert uns serveis mínims per garantir el transport de viatgers a Rodalies, Regionals, AVE i llarga distància de cara a la vaga de Rodalies de Renfe convocada per CC.OO. per al dilluns i dijous de la setmana que ve en contra de la reorganització del servei de Mercaderies i de l'obertura al capital privat de oles noves filials de la companyia.

Les aturades del dilluns dia 26 seran de dues hores de durada i tindran lloc entre les 7.00 i les 9.00 hores i entre les 20.00 i les 22.00 hores. Per a la jornada del dijpus dia 29, la convocatòria és de quatre hores, entre les 11.00 i les 15.00 hores i entre les 18.00 i les 22.00 hores. Així, Rodalies i Regionals circularan amb dos terços del servei habitual en els moments de major demanda, i amb un terç en la resta. En els trens de llarga distància convencional i d'alta velocitat, s'oferirà una mitjana del 73 per cent del servei, ha informat Renfe. El sector ferroviari de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO considera que el pla de "segregació i privatització" que, opinen fonts de la pròpia federació, Renfe està emprenent en la divisió de Mercaderies "perjudica la situació laboral dels treballadors i constitueix un mirall en el que es poden mirar altres activitats ferroviàries". En un comunicat, el sindicat alerta que el transport de mercaderies per ferrocarril està "a la cua de tot Europa, sent Espanya el país europeu en què els ferroviaris aporten major productivitat, amb la plantilla més reduïda de tot el continent respecte al volum d'activitat".
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios