www.diariocritico.com

Los chats de Diariocrítico.com

Chat finalizado

Anna Veiga

La bióloga, doctora Anna Veiga, es la 'madre científica' del primer bebé probeta español y especialista en medicina regenerativa. Acaba de publicar el libro 'El milagro de la vida. De la fecundación in vitro a las células madre' (Ed.RBA y La Magrana).

  • yolanda

    ¿Qué opinión le merece la postura de la iglesia española ante estos avances de la medicina? Cree que tienen autoridad para pronunciarse?
    La iglesia se ha pronunciado en cotra de la reproduccion asistida desde sus inicios. Respeto la opinion de todos los sectores aunque los argumentos de los sectores mas criticos suelen ser bastante poco fiables.
  • excéptico

    Las instituciones ¿realmente creen en la ciencia? ¿Les dan apoyo suficiente o estos cenhtros de excelencia son pantallas para hacerse la foto los políticos?
    Ha habido un apoyo por parte de la administracion para promover el desarrollo de la investigacion cientifica. Es de esperar que continue.
  • mercè

    la retallada sanitària durà a la fuita de cervells i a que es perdi un capital humà com el que semblava que ara teníem a Catalunya?
    Confiem en que la retallada no afecti molt a la recerca. Les conseqüencies serien greus pel progrés del pais
  • Juan Carlos

    ¿Qué queda por descubrir en el campo de las células madre? ¿Qué le gustaría a usted descubrir como científica?
    Es un campo con muchas espectativas y en el que queda mucho por hacer. Espero que mi papel contribuya a la posible aplicacion clinica de este tipo de investigaciones.
  • Anna Martorell

    Les retallades que s'estan portant a terme a nivell sanitari a Catalunya afectaran també a centres d'excel·lència i recerca?
    La retallada afectara a tots. Encara no sabem en quina mesura. Confiem en que no perjudiquin massa els avenços que haviem fet en la bona direcció.
  • Aurora

    Aunque la maternidad "natural" no tenga comparacuión, ¿qué siente una científica con el "milagro de la vida" que dice en su libro, fruto de la investigación en laboratorio? ¿Cómon se ha sentido más realizada: como madre biológica o como "madre científica" del bebé probeta?
    Me siento satisfecha y orgullosa de la labor que hemos llevado a cabo desde el Institut Dexeus para ayudar a miles de parejas a tener descendencia y por la labor de formacion de especialistas a la que hemos contribuido. No puedo comparar mi labor profesional con el hecho de ser madre. Son dos cosas muy distintas
  • Ferran

    Què en pensa de la condemna que fa el Vaticà com un pecat del segle XXI de la feina científica que fan vostès?
    Com ja he comentat, l'esglesia s'ha pronunciat sempre en contra de la Reproduccio Asistida i de la recerca amb embrions. Qualsevol postura es respectable pero ha d'estar fonamentada en realitats i no sempre es aixi.
  • Mercè Falgueres

    Per què la selecció genètica dels embrions a Catalunya s'ha de fer per la privada? No pensa que això hauria de canviar?
    Es un tema de prioritats en la sanitat publica. De tota manera no sempre es fa a la privada. Hi ha hagut un cas recent a l'Hospital de Sant Pau.
  • amancio

    Hay gente que cree que evitar enfermedades genética (gracias a las técnicas preimplantacionales) es ir contra natura o contra la selección genética y que eso perjudica a la especie porque se perpetuan los genes portadores de enfermedades ¿usted que cree? gracias
    En esos casos, lo que se hace precisamente es evitar el nacimiento de afectos de la enfermedad. No se perpetua, al contrario.
  • Dolors

    Què en pensa de tenir fills als 40? I als 60? estem trencant les barreres de l'ètica? a quina edat s'haurien de tenir els fills?
    Crec que els fills s'han de tenir a edats en que es fisiologica i psicologicament mes favorable i aixo ho marca la propia natura. Poder retrassar-ho es possible tecnicament amb la utilitzacio d'ovuls de donants joves. El limit l'hem de posar entre tots pero ha de prevaldre el benestar del futur nadó.
  • Marià Closa

    Per què, a vegades, vostès, metges i científics, sembla que es posin una línia vermella en relació a l'ètica o a ves a saber a què per a no seguir millorant en els coneixements?. Per exemple, allò dels nens clònics a la carta. No creu que el millor seria saber fer-los i, després, en tot cas, plantejar-se l'ètica de l'opció i no com ara que sembla que diguin fins aquí hem arribat i no volem seguir aprofundint més?
    La medidina i la biologia han de treballar plegades per millorar la qualitat de vida dels pacients. Aquest ha de ser l'objectiu. Els limits etics i posteriorment els legals els hem de posar entre tots. Agraeixo l'interes de tots i a Diario Critico per la invitacio a participar. Gracias a todos por vuestro interes. Siento no poder contestar mas preguntas por falta de tiempo. Un saludo