www.diariocritico.com

Finalment, tindran més places d’aparcament

Els maquinistes de Renfe desconvoquen la vaga prevista per avui

La vaga havia de durar 24 hores

viernes 07 de mayo de 2010, 10:48h

El sindicat Semaf ha decidit desconvocar la vaga de maquinistes de Renfe que avui havia d'arribar al tercer dia de durada. Després d’una reunió mantinguda ahir entre representants del sindicat i la direcció de l'empresa, Semaf ha decidit desconvocar la tercera jornada de vaga per l'”ànim compartit de no ocasionar més perjudicis als viatgers per sobre dels desacords interns”. Aquesta actitud compartida ha permès, segons Renfe, trobar un marc de diàleg per normalitzar “les relacions quotidianes de col·laboració mútua”. D'aquesta manera, els serveis amb origen o destinació Barcelona prestaran el seu servei habitual després de dues jornades de vaga.

La vaga havia de durar 24 hores, però finalment Simaf ha acceptat la proposta inicial de la direcció d'ampliar les 29 places de l'aparcament exterior de l'estació de Sants fins a les 50. Inicialment els maquinistes demanaven que les places estiguessin situades a l'aparcament subterrani de Sants.

Segons ha explicat la companyia ferroviària, les obres d'ampliació de l'aparcament exterior començaran l'1 de gener de l'any que ve afectant així l'actual aparcament.

Renfe buscarà alternativa d'aparcament pels maquinistes a partir de l'1 de desembre. Les places dels vehicles, que es destinen a un col·lectiu de gairebé 700 maquinistes, funcionen de manera rotativa en hores amb una baixa oferta de transport públic.

Quant a la millora de les sales de descans i a la instal·lació de més passarel·les, el sindicat també ha acceptat la proposta de l'empresa. En concret, Renfe s'ha compromès a instal·lar plataformes a l'Hospitalet de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Manresa, Mataró i Granollers Centre i sales de descans a l'Hospitalet de Llobregat i Sant Vicenç de Calders.

Abans d’ahir, uns 175.500 usuaris es van veure afectats per la segona jornada de vaga, secundada per un total de 19 maquinistes, segons la companyia ferroviària. La vaga va obligar a suprimir 419 trens de Rodalies, així com 20 combois de mitjana distància i deu trens AVE.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios