www.diariocritico.com

Primera trobada fora dels Estats Units

Barcelona acull els millors especialistes mundials en genètica i bioinformàtica

Reunits pel Consorci Encyclopedia Of DNA Elements (Encode)

lunes 19 de julio de 2010, 14:55h

El Consorci Encyclopedia Of DNA Elements (Encode) reuneix a Barcelona als millors genetistes i bioinformàtics del món aquest dilluns i dimarts en el que és la primera trobada que realitzen fora dels Estats Units. El Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona i el Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC) acullen l'esdeveniment d'aquest consorci, al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

El consorci és un dels projectes més importants de l'Institut Nacional d'Investigació del Genoma Humà, que té com a objectiu identificar tots els elements funcionals en la seqüència del genoma, i que acaba de celebrar el seu desè aniversari.

A la reunió hi participen més de 60 especialistes bioinformàtics internacionals, que s'encarreguen de l'anàlisi computacional de les dades experimentals recollides en el projecte de seqüenciació del genoma.

Aprofitant la reunió interna del consorci, els seus principals membres oferiran aquest dimarts un simposi públic titulat 'The Encode project, ten years after the human Genome sequence', dirigit especialment a investigadors.

Així mateix es parlarà de la importància de l'epigenètica per a la comprensió del genoma i s'analitzarà el paper de l'RNA, la cromatina i els factors de transcripció.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios