www.diariocritico.com

El president de Reagrupament pensa que seria “poc intel•ligent” no unir forces

Carretero i Laporta, junts perquè “volem el mateix per Catalunya”

Carretero i Laporta, junts perquè “volem el mateix per Catalunya”

La idea és proclamar la independència al Parlament de forma unilateral i després anar al referèndum popular

martes 16 de marzo de 2010, 12:15h
“Defensem el mateix, volem el mateix per Catalunya; per tant, seria poc intel•ligent per part nostra no arribar a un acord”. Amb aquestes paraules, el president de Reagrupament, Joan Carretero, va obrir ahir a la nit les portes a una possible candidatura conjunta al Parlament amb l’actual president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, de cara a les properes eleccions catalanes. Un cop dit això, i apel•lant a aquesta lògica, el líder de Reagrupament es va mostrar “convençut” de que el pacte es produirà.

Joan Laporta i Joan Carretero es dirigeixen al mateix perfil d’electorat i per tant entra dins de tota lògica que concorrin junts a les eleccions en una candidatura transversal, ja sigui Reagrupament o “qualsevol altra”. Aquesta màxima va ser expressada ahir per l’actual líder de Reagrupament durant la presentació del llibre que, sobre el seu perfil, ha fet el periodista Francesc Orteu, i que porta com a títol Carretero. Retrat d’un metge que fa política. L’exconseller de Governació, que treu totes aquestes conclusions arran de converses mantingudes amb el president del Barça, està segur que “la clau és que hi hagi una candidatura independentista transversal disposada a declarar la independència de forma unilateral des del Parlament”. Per això, no és de vital importància la marca Reagrupament. “És un tema menor el protagonisme”, ja que es pot tirar endavant tant amb les sigles RCat (les de Reagrupament) o les de qualsevol altra plataforma.

El tema que Carretero va aparcar ahir, però, va se el de les llistes electorals, després de les discrepàncies que van provocar la seva dimissió i de la majoria de la junta directiva i posterior retorn al capdavant de Reagrupament. El més probable és que l’elecció dels candidats es faci al juny. Mes que és també quan Joan Laporta deixarà la presidència del Futbol Club Barcelona i, presumiblement, passarà a l’àmbit polític, cosa que avui encara no té decidida.

La propera trobada entre ambdós líders es pot produir el proper diumenge 21 de març. Laporta ha estat convidat a obrir l’Assemblea Nacional d’RCat encara que, tot i que es dóna per segura la seva participació, no hi ha confirmació oficial. En l’Assemblea, està previst aprovar el ‘full de ruta’ de la plataforma per assolir la independència, així com la seva proposta de constitució catalana.

Un tast d’aquestes intencions el va donar Carretero tot explicant que l’objectiu de la seva formació és assolir una majoria independentista al Parlament per poder fer una proclama unilateral. Després l’acceptació parlamentària de la independència de Catalunya passaria per un referèndum popular. En aquest sentit, ha afegit que, si en vuit anys RCat no ha assolit el seu propòsit, caldrà plantejar-se noves eines per la fita.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios