www.diariocritico.com

Tradició que inclou tecnologia 3D

La crisi no arriba a les mones de pasqua, que certificaran un volum de vendes de 760.000 unitats

La crisi no arriba a les mones de pasqua, que certificaran un volum de vendes de 760.000 unitats

Els jugadors del Barça, Hello Kitty, Bob Esponja o Hannah Montana, els motius preferits

jueves 01 de abril de 2010, 11:36h

La crisi econòmica no afectarà la venda de mones de Pasqua. Les previsions de pastissers i forners apunten que els catalans compraran la mateixa xifra d'aquests dolços que l'any passat. En total, s'esperen vendre unes 760.000 mones en els propers dies. El president del Gremi de Pastissers de Catalunya, Joan Turull, ha assegurat que això 'ja serà tot un èxit' tenint en compte la situació econòmica en què es troben actualment moltes famílies. 'Les coses no estan per tirar coets', puntualitza el pastisser, que reconeix que és probable que la mida de les mones sigui més petita 'perquè el preu no es dispari'. Bob Esponja, Hello Kitty, Hanna Montana o els jugadors del Barça són les figures més demandades.

Pel que fa a les tipologies, Turull assegura que varien depenent del lloc: 'A Terrassa per exemple agraden més les que porten fruites, mentre que a Barcelona en porten menys'. En aquest sentit també afirma que a Tarragona les que tenen més èxit són 'les rotllanes d'estil antic i un ou'. Una de les mones que en els darrers anys ha adquirit més protagonisme és la de nata i trufa 'perquè la gent l'assimila amb un pastís' i segons Turull no atipa tant com les altres.

Per altra banda, el pastisser s'ha referit a les 'peces de xocolata' que poden posar-se a sobre del pastís típic o que es regalen per separat. Aquesta opció té molt bona acollida entre la canalla i cada any hi ha nous personatges de xocolata per reglar. El 3D és un concepte que enguany ha pres força: 'Estem fent peces de xocolata amb imatges en tres dimensions', explica el pastisser mentre mostra el dibuix d'un dinosaure que amb l'ajut de les clàssiques ulleres vermelles i blaves sembla que surti de dintre el pastís.

Segons Turull, a la demarcació de Barcelona s'espera vendre unes 410.000 mones. Turull afirma que cada família es gastarà 'una mitja de 25 euros' en la mona de Pasqua, tot i que adverteix que depèn del padrí i també del fillol. 'Hem notat que cada cop s'estila més la tradició de regalar la mona', explica el pastisser que comenta que abans només es feia fins a l'època de la comunió.

El Gremi de Forners de Lleida preveu vendre 150.000 mones de pasqua a la demarcació, perquè tal i com explica Llaràs, a les comarques de Lleida la gent compra més mones i també la gent que hi ve a passar els dies de vacances de Setmana Santa. Un 70% de les mones són de nata, seguides de les de fruita. El seu president, Manel Llaràs, també ha admès que els clients han tendit a reduir la mida de les Mones de Pasqua en funció de les necessitats reals i no comprar-ne en excés.

Un creuer pel Mediterrani per premiar la clientela fidel

Per tal de 'fidelitzar al client i oferir un incentiu perquè la gent no vagi a comprar-les a grans superfícies comercials', el Gremi de Forners de Lleida sortejarà un creuer de vuit dies pel Mediterrani amb totes les despeses pagades i valorat en 2.000 euros, entre tots els clients que en comprin. És la primera vegada que es fa aquest sorteig, tot i que l'any passat ja es van rifar 500 euros entre els clients.

El sorteig tindrà lloc entre el 12 i el 16 d'abril i s'espera que hi participin 5.000 clients, entre la seixantena d'establiments adherits a la campanya a tota la demarcació. El Creuer començarà amb un vol des de l'aeroport de Lleida-Alguaire fins a Mallorca on la parella guanyadora passarà dos dies i després vuit dies de creuer per tot el Mediterrani amb totes les despeses pagades, valorat en 2.000 euros.

Congelació dels preus de les Mones

El gremi de Pastissers Artesans de Girona preveu que es vendrà unes 150.000 mones. El president, Josep Costa, diu que la gent no ha perdut les ganes de comprar la mona per aquestes dates, però que necessita gastar-se pocs diners. Per aquest motiu, segons Costa, els pastissers han optat per congelar els preu. 'Fa dos anys que els pastissers no apugem els preus perquè el que volem és vendre', ha afirmat. Els dies forts de venta de mones a les comarques gironines són el dissabte i diumenge de la Setmana Santa, mentre que la venda de bunyols comença a partir de dijous i divendres Sant.

El Gremi de Pastissers de Tarragona i Terres de l'Ebre calcula vendre enguany entre 60.000 i 65.000 mones de Pasqua a la demarcació. El seu vicepresident, Josep Maria Roquet, també ha declarat que la crisi pot fer que la gent es gasti menys diners i opti per mones més petites però 'sent una tradició tan arrelada al territori difícilment algú no comprarà la mona per culpa de la crisi'.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios