www.diariocritico.com

L'Eficiència energètica i la recerca excel·lent, entre els objectius

El Govern aprova el Pla de Recerca i Innovació 2010-2013

El Govern aprova el Pla de Recerca i Innovació 2010-2013

martes 06 de abril de 2010, 10:44h

El Govern té previst aprovar aquest matí el Pla de Recerca i Innovació 2010-2013, document complementari al Pla Nacional per a la Recerca i la Innovació, que, entre altres, identifica els 17 àmbits que hauran de liderar el canvi de model de l'economia catalana en els pròxims quatre anys. Alguns dels objectius de pla són l'eficiència energètica i l'aposta per les renovables, l'estalvi d'aigua, la millora de la mobilitat, els edificis i les ciutats sostenibles, la recerca i innovació excel·lents, la producció i el disseny innovador de productes ecològics, la millora dels sistemes d'organització en el treball i potenciar sectors com l'alimentació, la salut o la seguretat.

El nou Pla de Recerca i Innovació pretén ser una eina que permeti establir amb detall els esforços que ha de fer el Govern en matèria de Recerca, Desenvolupament i Innovació (R+D+I) per tal de posar-los en línia amb els reptes socioeconòmics de Catalunya. Aquests reptes es dividiran en diferents categories, segons siguin de tipus ambiental, de l'entorn i territorials, els corresponents a les persones i la societat, els científics, productius o organitzatius.

El document pren com a base el model de recerca ja existent, que segons els experts ha permès convertir Catalunya en un dels principals pols de la recerca del Sud d'Europa. Actualment Catalunya produeix quasi l'1% de la producció científica mundial, un 2,5% de la Unió Europea i un 25% de la producció del conjunt de l'Estat espanyol.

L'aprovació del Pla de Recerca i Innovació 2010-2013 es produeix unes setmanes després de la creació de Talència, agència que ha nascut fruit de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i l'Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), amb l'objectiu de millorar el sistema català de governança de la recerca. Alhora, també s'ha procedit a la integració en un únic organisme, el CERCA, els centres de recerca de Catalunya, ja siguin grups de recerca de les universitats o centres de titularitat pública.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios