www.diariocritico.com

'El Periódico de Catalunya' especula amb que seria en horari nocturn

Josep Pérez Moya nega qualsevol possibilitat d'augment de velocitat a les zones limitades a 80 quilòmetres per hora

Josep Pérez Moya nega qualsevol possibilitat d'augment de velocitat a les zones limitades a 80 quilòmetres per hora

"Cal ser coherents perquè la ciutadania no entendria els canvis", opina el director del Servei Català de Trànsit

martes 06 de abril de 2010, 11:13h

"El Servei Català de Trànsit (SCT) no s'està plantejant pujar la velocitat a les zones limitades a 80 quilòmetres per hora durant la nit". Així de contundent ha estat el director del SCT, Josep Pérez Moya, en relació a la informació que publica aquest dimarts a primera pàgina El Periódico de Catalunya on assegura que Trànsit s'estaria plantejant flexibilitar aquesta limitació. Pérez Moya assegura "no entendre" la portada d'aquest diari i afegeix que el SCT només "gestiona" la mesura però no té competències per modificar-la, ja que forma part d'un paquet de 73 mesures impulsat pel Departament de Medi Ambient. El director del SCT ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Els matins de TV3.

Pérez Moya ha assegurat que no serveix de res "fer supòsits" quan encara no s'han avaluat els resultats de la limitació dels 80 km /h a diferents vies de l'àrea metropolitana de Barcelona. Uns resultats que fan referència tant a la contaminació ambiental com a la sinistralitat i fluïdesa del trànsit. En aquest sentit, Pérez Moya ha explicat que durant cinc anys aquestes vies van registrar 74 víctimes mortals, una xifra que s'ha reduït a la meitat des que es va instaurar la limitació de 80 km/h en la velocitat.

Ha afegit que Trànsit serà un dels ens que participarà en l'avaluació dels resultats, juntament amb el Departament de Medi Ambient i la resta d'ens locals que el 2007 van acordar el Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire, en què s'incloïa la limitació de 80 km/h i 72 mesures més. I que és en aquest marc, ha afegit, on es pot prendre una o altre decisió.

No obstant però, Pérez Moya, s'ha mostrat recelós a flexibilitzar aquesta mesura i ampliar el límit de la velocitat durant les nits argumentant que cal ser "coherents, perquè si no, la ciutadania no ho entén". El director del SCT ha assegurat que aquesta modificació "no està sobre la taula" i que malgrat la polèmica aplicació que va tenir aquesta limitació, la mesura ha passat a ser, durant aquest temps, "majoritàriament acceptada" per la població.

Aquest estiu farà tres anys que el Govern va aprovar el Pla d'actuació 2007-2009 per a la millora de la qualitat de l'aire als municipis que van ser declarats zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric, corresponents a 40 localitats de les comarques del Barcelonès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

El document es va elaborar en el si d'una Comissió Interdepartamental, impulsada pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, i amb la col·laboració dels ens locals. El citat pla inclou 73 mesures establertes per reduir els nivells d'òxid de nitrogen i de partícules en suspensió i fan referència a la gestió del transport terrestre, aeri i marítim, les activitats industrials i energètiques, l'àmbit domèstic, la prevenció i la sensibilització.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios