www.diariocritico.com

A Objectes desclassificats, l’objecte quotidià esdevé art

CaixaForum exposa una selecció d’obres de la seva col·lecció d’art contemporani

CaixaForum exposa una selecció d’obres de la seva col·lecció d’art contemporani

martes 06 de abril de 2010, 14:03h

Objectes desclassificats és la nova exposició organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” amb peces de la seva Col·lecció d’Art Contemporani, dins la seva voluntat de mostrar de manera permanent el seu fons a CaixaForum Barcelona. Presenta 14 peces de naturalesa escultòrica però que defugen el concepte canònic d’escultura, ja que incorporen fotografia, dibuixos o pintures i interaccionen amb el seu entorn. Són objectes quotidians convertits en obra d’art, objectes que, com en el cas dels documents desclassificats quan veuen la llum per primera vegada, perden la seva funció original i generen noves narratives artístiques.

Les obres incloses a Objectes desclassificats abracen vint anys —des del 1983 i fins al 2002— i algunes són adquisicions recents de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació ”la Caixa”, que es poden veure per primer cop a Barcelona. És el cas de les peces d’Annette Messager i Hans-Peter Feldmann. La llista d’artistes presents a Objectes desclassificats es completa amb Katharina Fritsch, Christian Boltanski, Sophie Calle, Sherrie Levine, Allan McCollum, Carlos Pazos, Andreas Slominski, Ana Laura Aláez i Franz West.

Actualitzant l’herència de Marcel Duchamp, dels surrealistes i de moviments com Fluxus, els artistes indaguen en el procés d’acumulació, repetició, selecció o classificació dels objectes. D’aquesta manera reflexionen sobre temes com la importància de les coses en la societat de consum o sobre la mercantilització de l’art i la problemàtica entorn del concepte d’obra d’art única i la seva reproducció.

La mostra Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”. Objectes desclassificats, comissariada per Neus Miró, es podrà visitar a CaixaForum Barcelona (av. Ferrer i Guàrdia, 6-8) fins al pròxim 22 d’agost.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios