www.diariocritico.com

Es podrà veure al Palau Moja del 9 d’abril al 13 de juny

L’exposició “Ficcions enfora!” repassa l’èxit de la literatura catalana a l’estranger

L’exposició “Ficcions enfora!” repassa l’èxit de la literatura catalana a l’estranger

miércoles 07 de abril de 2010, 15:36h

La mostra Ficcions enfora! La literatura catalana exporta relats: 101 veus que conten històries té la voluntat de divulgar les principals fites de la projecció exterior de la literatura catalana amb l’objectiu de mostrar, d’una banda, l’important ressò internacional que actualment tenen les ficcions creades pels escriptors catalans i, de l’altra, el reconeixement que, històricament, han obtingut aquestes ficcions, equivalent al d’altres literatures nacionals normalitzades en el context europeu.

L’exposició l’organitza la Institució de les Lletres Catalanes amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i serà inaugurada demà dijous, 8 d’abril, pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. L’acompanyaran el director de la ILC, Oriol Izquierdo, el director de l’IRL, Josep Bargalló i els dos comissaris de l’exposició, Esteve Miralles i Enric Gallén.

Ficcions enfora! es completa amb programa d’activitats “Veus enfora! L’experiència de ser traduït” on durant tres dimarts del mes maig, al saló del Vigatà del Palau Moja a partir de les 19 hores, sis narradors i tres dramaturgs, amb un format de conversa oberta i molt distesa, explicaran com han viscut el fet de ser traduïts a altres llengües: les seves relacions amb els editors externs, la comunicació amb els traductors i el contacte amb nous públics de tradicions culturals diferents.

 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios