www.diariocritico.com

Prendrà el relleu a Escaldes-Engordany

Tarragona serà la Capital de la Cultura Catalana 2012

Tarragona serà la Capital de la Cultura Catalana 2012

lunes 12 de abril de 2010, 18:24h

La ciutat de Tarragona ha estat designada nova Capital de la Cultura Catalana 2012, segons ha informat aquest matí el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela. Tarragona, que serà la novena ciutat en assumir la capitalitat cultural dels territoris de parla catalana per un any, prendrà el relleu a Escaldes-Engordany (Principat d'Andorra).

Tarragona serà la Capital de la Cultura Catalana 2012. Així ho ha decidit un jurat format Anna Maria Geli, rectora de la Universitat de Girona; Antoni Giró, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya; Josep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra, i Francisco Toledo, rector de la Universitat Jaume I de Castelló.

Amb 140.323 habitants i una superfície de 62,64 quilòmetres quadrats, Tarragona serà la novena ciutat en ostentar aquest reconeixement, després d'Escaldes-Engordany (2010), l'última capital cultural catalana. Abans ho van ser Badalona, Figueres, Perpinyà, Lleida, Amposta, Esparreguera i Banyoles.

La tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Carme Crespo, ha expressat la satisfacció del consistori per l'elecció de la ciutat i ha destacat que aquest fet “ens dóna l'oportunitat de demostrar que Tarragona és una ciutat de cultura”. Crespo ha concretat que l'Ajuntament va presentar la seva candidatura facilitant informació “de tot el que es fa a la ciutat”, ja que “es fan milers d'activitats entre les de patrimoni, cultura i les festes” A més, el consistori va incloure en la documentació aportada el Pla d'Equipaments Culturals, aprovat recentment, que preveu que el 2012 ja estigui acabat el Teatre Tarragona, que tindrà capacitat per a 800 persones, i part de l'espai de la Tabacalera, que “permetrà fer més activitats culturals”.

Segons el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, “Tarragona aposta clarament per la cultura com a element de cohesió social, com a instrument de desenvolupament econòmic i com a eina de projecció nacional i internacional. Ho demostra la seva Capital de la Cultura Catalana 2012 i la candidatura a la Capital Europea de la Cultura 2016”.

Valoració del Govern
Per la seva banda, el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, ha manifestat que l'elecció “confirma el lideratge i la potència cultural de Tarragona”, alhora que representarà “una oportunitat única per mostrar a tot Catalunya el dinamisme i l'empenta que en el terreny cultural ha demostrat la ciutat en els últims temps”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios