www.diariocritico.com

A la Diada de Sant Jordi d'aquest any

Les roses remunten la venda als mercats majoristes

Les roses remunten la venda als mercats majoristes

El director del mercat de flors de Mercabarna, Jaume Esteve, explica que l'estat d'ànim dels venedors és important i aquest any és millor que el de l'any passat, en què estaven molt afectats per la crisi

viernes 23 de abril de 2010, 15:03h

Els sis milions de roses que s'han venut avui als mercats majoristes suposen una remuntada respecte a la caiguda de l'any passat, quan la crisi es va notar amb més intensitat. Ho ha explicat el director del mercat de les flors del Mercabarna, Jaume Esteve. 17 empreses de flor tallada comercialitzen en aquest mercat un 40% d'aquestes roses i abasteixen principalment Barcelona i l'àrea metropolitana. "Ja hi havíem arribat a aquesta xifra", ha indicat Esteve, però el 2009 van ser 5,5 milions les roses venudes. Esteve ha explicat que l'estat d'ànim dels venedors és important pel volum de vendes, i l'any passat la crisi es va notar. Enguany, "anímicament, sembla que ja ho tenim més superat", ha afegit.

A banda del context general, també ha ajudat el fet de que Sant Jordi caigui, aquest any, en divendres, ha considerat Esteve. Si normalment els catalans hi dedicaven dues hores, a celebrar la festa, avui molta gent podrà dedicar mig dia a regalar-se roses i llibres, ha opinat el director del mercat de les flors.

Esteve també ha explicat que en aquesta remuntada han ajudat iniciatives com la d'una companyia aèria que avui està regalant una rosa a tots els viatgers que surten o arriben a l'Aeroport del Prat. Aquesta companyia ha comprat 4.000 roses. Són 2.000 menys de les 6.000 que havia encarregat, però, perquè el núvol de cendra volcànica ha afectat a les seves previsions de passatgers, ha afegit Esteve.

També ha explicat que la gran majoria de les roses que han passat aquesta matinada pel mercat de les flors, a cavall entre Sant Boi i El Prat de Llobregat, a on treballen un total de 47 empreses floristes, vénen de l'estranger. Holanda és un dels grans exportadors de roses, i la segueixen països llatinoamericans com Equador i Colòmbia. Alguns dels empresaris del mercat, per això, estan passant el dia entre Sant Boi, les seves plantacions del Maresme (una de les zones a on més roses es cultiven de Catalunya) i l'aeroport, a on arriben molts carregaments.

Hi ha, però, una minoria de floristes que venen en aquest mercat producció pròpia. És el cas, per exemple, de Pilar Redondo Safont, que té amb el seu germà l'empresa de roses Redondo Safont. És una de les poques productores del Baix Llobregat. Conrea 30 varietats de roses a Santa Coloma de Cervelló, i les ven al mercat de les flors. "Els clients que tenim ens venen a buscar especialment les nostres roses, perquè no tenen res que veure amb les roses de fora. Són varietats diferents i la manera produir-les fa que siguin diferents", explica Redondo.

Redondo ven durant tot l'any roses per rams de núvia, o per centres de taules a banquets. Però no ho dubta: Sant Jordi és "molt important. És el millor dia", afirma.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios