www.diariocritico.com

Es va fer popular amb programes com Filiprim o Un, dos, tres

Mor el periodista Jordi Estadella

Mor el periodista Jordi Estadella

viernes 30 de abril de 2010, 11:17h

El periodista Jordi Estadella ha mort aquesta matinada a l'Hospital Clínic de Barcelona després d'una llarga malaltia. Estadella, de 61 anys, va començar la seva carrera a la ràdio a mitjans dels anys 70, tot i que es va fer popular a la televisió a partir dels 80 amb programes com Piano Bar, Filiprim o Un, dos, tres. Una altra faceta coneguda d'Estadella era la de doblador. Havia estat la veu d'actors com Peter Sellers o de personatges de ficció com l'Os Yogui o l'Inspector Gadget.

Nascut a Barcelona el 1948, el periodista va iniciar la seva carrera periodística a Ràdio Joventut, on va donar vida al famós personatge Tito B Diagonal, que representava un pijo de Barcelona. Als anys 80 va debutar a la televisió amb el programa Piano Bar de TV3, on més tard va presentar el mític Filiprim. A TVE va conduir el programa d'humor No te rías que es peor i posteriorment Un, dos tres i El semáforo.

A més del seu treball com a periodista va ser un habitual del doblatge, àmbit en el qual va posar veu a l'Inspector Gadget, entre d'altres personatges de sèries i pel·lícules.

Apassionat de la cuina i de la gastronomia, Estadella també havia presentat programes sobre aquesta temàtica. Fa un mes, el periodista i locutor va rebre el Premi Premi de Ràdio Associació, amb el qual es va reconèixer la seva trajectòria professional.

Segons el director general de COMRàdio, Quico Triola, Estadella va gravar l'últim De boca en boca, programa gastronòmic que dirigia, fa una setmana. Segons ha dit "ja estava molt malalt", i de fet després de gravar el programa va ingressar a l'Hospital Clínic de Barcelona, on ha mort aquesta matinada. Triola ha afegit que “li va costar molt”, però que el mateix Estadella li havia dit que “fins l'últim dia volia fer ràdio, perquè era l'única cosa que sabia fer”.

El funeral tindrà lloc demà a les 13 h al Tanatori de Les Corts en una cerimònia íntima per desig exprés de la família.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios