www.diariocritico.com

Cal "treballar amb intel·ligència" per a convèncer-los

Ernest Maragall considera indispensable al PSOE per aconseguir els canvis al TC

Ernest Maragall considera indispensable al PSOE per aconseguir els canvis al TC

"Ni eren tan crítiques ni s'han tallat", ha afirmat el conseller d'Educació davant el malestar provocat al PSOE per opinions de dirigents del PSC

lunes 03 de mayo de 2010, 14:40h

El conseller d'Educació i membre de la direcció del PSC, Ernest Maragall, ha justificat l'actitud dels socialistes catalans amb el TC, que en els últims dies ha provocat malestar al PSOE, per protegir l'Estatut d'una "visió reduccionista" que "ens voldria tornar abans de la democràcia". En declaracions a la Cadena SER, Maragall ha dit que el PSC s'ha "d'imposar" i situar en "primer pla" la representació dels interessos catalans, però amb l'objectiu de sumar el PSOE, ja que "tenir raó però perdre no és molt interessant a la vida". Maragall s'ha mostrat disposat a que els diputats del PSC votin diferent del PSOE, si cal, però confia "treballar amb intel·ligència" per convèncer els socialistes espanyols.

El conseller d'Educació va compartir divendres les declaracions del conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, quan va assegurar que treballaria perquè els 25 diputats del PSC al Congrés es desmarquessin del PSOE, si calgués, per defensar l'Estatut. Castells també es va mostrar crític amb la defensa de l'Estatut que fa el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. A aquestes manifestacions es va sumar unes altres polèmiques manifestacions, en aquest cas del cap de campanya del PSC, Jaume Collboni, posant en qüestió la conveniència que Zapatero participi en la campanya del PSC.

Tot plegat va provocar malestar al PSOE i al govern espanyol i va tensionar les relacions amb els socialistes catalans. Fins al punt que el mateix primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, va desautoritzar dissabte Collboni i va garantir que Zapatero seria convidat "com sempre" a participar a la campanya dels socialistes catalans.

Aquest dilluns, preguntat sobre si les crítiques han estat tallades de soca-rel, Maragall ha remarcat que "ni eren tant crítiques ni s'han tallat". El conseller i dirigent socialista ha recordat que en aquests moments hi ha plantejada una qüestió de "gran transcendència" com és la defensa de l'autogovern davant de "les amenaces a les que està sotmès".

Per això, ha justificat l'actitud dels socialistes catalans i que "es posi sobre la taula el que considerem exigible des de tots els punts de vista per mantenir aquest nivell d'autogovern i protegir-lo d'una determinada visió reduccionista que d'alguna manera ens voldria tornar abans de la democràcia". Davant d'això, Maragall veu "lògic" que el PSC actuï amb "passió" i que pretengui "representar els interessos del país amb la màxima claredat" de manera que es correspongui amb que el PSOE "ho entengui" i "estigui al costat en aquesta defensa en nom dels interessos de Catalunya, però també dels seus propis i de tot l'Estat".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios