www.diariocritico.com

La música i la seva relació amb l'objecte principal de la mostra, novetat d'aquest any

Vázquez, el pare d'Anacleto o les Hermanas Gilda, estrella de la 28 edició del Saló del Còmic recentment estrenada

Vázquez, el pare d'Anacleto o les Hermanas Gilda, estrella de la 28 edició del Saló del Còmic recentment estrenada

L'esdeveniment avança el futur Museu dedicat al tema que, a més, també donarà protagonisme a la il·lustració a Catalunya

viernes 07 de mayo de 2010, 01:04h

Manuel Vázquez, el ninotaire amb un munt d'acreedors -si hem de fer cas de la paròdia que d'ell es feia a la golfa de la 13 rue del Percebe d'un altre gran, el creador de Mortadelo y Filemón, Francisco Ibáñez- és una de les estrelles de la 28ena edició del Saló del Còmic de Barcelona que es va inaugurar ahir. El creador d'Anacleto, agente secreto o Las hermanas Gilda té el seu espai pel record a la Fira de Barcelona, en els seus habituals recintes de Montjuïc.

Un any més, el Saló Internacional del Còmic de Barcelona ha obert les seves portes a la ciutat per congregar tant els aficionats com els possibles nous lectors. En aquesta edició, Holanda i Euskadi són els països convidats, que mostraran els dibuixants més rellevants en el seus estands. Com a novetat d'aquest any, el saló ha incorporat concerts, a més de centrar les exposicions més rellevants en la relació entre el còmic i la música. Els 18.000 metres quadrats de la Fira de Barcelona i una inversió de 700.000 euros, fan que l'organització esperi igualar la xifra de 100.000 visitants d'aquests últims anys. També en aquest marc, s'ha presentat el futur Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya.

Des d'aquest dijous i fins al pròxim diumenge, el Saló Internacional del Còmic de Barcelona mostrarà les novetats del gènere tant als més aficionats com a aquells possibles nous lectors que trobin en el saló una via d'entrada al còmic.

La 28a edició del Saló del Còmic aplega 160 estands de llibres i merxandatge, exposicions i mostres d'originals, tallers de formació, un espai d'activitats dedicats a les figures de Doraemon i Shin Chan, un espai dedicat als videojocs i música en directe.

El director del Saló, Carles Santamaría, ha assegurat que el dia d'obertura del saló ha estat "molt positiu" i que s'espera més afluència de públic durant els dies del cap de setmana.

La vivor i el dinamisme de la mostra es reflecteix com a paradigma en casos com el dels veterans Gerard Rovira i Fèlix Puente, aficionats al còmic des de tota la vida, que han passat la tarda visitant el Saló, el primer en busca d'un còmic pel seu nét i el segon a causa de la seva afició al dibuix i al col·leccionisme de còmic.

O en el cas d'Hèctor Gonzalez, que ha afirmat que fa molts anys que ve. De fet, des de petit el seus pares el van portar al Saló i li van regalar còmics de Mortadelo i Filemón, El Súper López i altres. Amb els anys s'ha aficionat al còmic i al manga, i ara llegeix molts còmics europeus i americans.

Les germanes Vanesa i Jasmin Rovira, que passen cada any pel Saló, han aprofitat la cita per buscar una editorial que els editi el seu projecte de còmic. Al seu torn, els joves Joan Canyelles i Oriol Peña, s'han apropat a la Fira de Barcelona moguts per un concert de discjòqueis i ha aprofitat per alimentar la seva afició per tots aquells còmics que"estiguin bé i siguin divertits".

En el marc del Saló del Còmic, el secretari de Cultura, Eduard Voltas, ha presentat el futur Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya. Ubicat a l'edifici de la Companyia Auxiliar del Comerç i la Industria (CACI), s'inaugurarà l'any 2012 i en 4 o 5 anys "s'ha de convertir en la capitalitat intel·lectual i industrial del sector del còmic i la il·lustració a Europa", segons Voltas.

El Museu es construirà en dues fases i té un pressupost d'11,5 milions d'euros, dels quals 8 seran aportats pel Departament de Cultura i 3 per l'Ajuntament de Badalona. El Pla director preveu que el museu tindrà una superfícies de prop de 4.000 metres quadrats, dels quals 1.275 es destinaran als espais expositius, 1.200 a magatzem, 230 als espais formatius, 230 al centre de documentació i 230 a l'auditori.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios