www.diariocritico.com

Dos testimonis contra la consulta que s'inicia avui

La veu del carrer contra la reforma de la Diagonal fa servir els blocs i internet

Segons es denuncia, la qüestió ja ha costat dos milions d'euros als ciutadans, que poden ser tres

lunes 10 de mayo de 2010, 00:00h

La veu ciutadana, anònima, contra la reforma de la Diagonal s'està fent sentir pels mitjans que els hi permet la no igualtat d'oportunitats. Com que l'Ajuntament de Barcelona i els grups paral·lels que donen suport al canvi de façada de la Diagonal ja han expressat abastament la seva veu, donen cabuda a dues d'aquestes veus. Totes dues expressen les seves reserves, critiquen el cost de l'operació i denuncien que el resultat ja està amanyat.

La Diagonal de Barcelona ja ha costat una fortuna en publicitat ( dos milions d'euros que acabaran sent tres!!!) que paguem TOTS i encara no s'ha fet, costarà un xifra descomunal en temps de crisi ( o això ens diuen ) i volen remodelar-la mentre hi ha obres molt més urgents i necessàries a la ciutat de Barcelona. Amb els meus impostos municipals, amb els beneficis de les zones blaves i verdes amb preus abusius , amb l'afany recaptatori de l'Ajuntament que va multant a tothom per a tot , per a recollir fons per a passar a l'història en una foto de la seva Diagonal , senzillament em sembla un abús. Una altra cosa prou greu és que ens manipulin com ho estan fent i només sens plantegin preguntes com: Vols que la ciutat guanyi? Vols l'opció A o la B? la C ni es menciona , només en petitet... http://www.adn.es/local/barcelona/20100408/NWS-0265-Diagonal-opcio.html I ni aquesta pregunta tendenciosa és clara, de fet ens pregunten : Vols l'opció A que quedarà preciosa i respecta l'arbrat o la B que quedarà bé i ens ho carregarem tot incloent arbres centenaris? És a dir volen fer l'opció A i fer-nos creure que ho hem triat nosaltres!!!! http://www.avui.cat/cat/notices/2010/04/hereu_i_l_8217_opcio_c_93968.php Per tot això jo vull l'opció C: que es quedi com està fins a resoldre problemes més urgents. No vull que amb els meus diners l'Ajuntament ens manipuli per a posar-se una medalla. A tu t'han preguntat com vols el teu carrer? És que el teu carrer no mereix també un referèndum? A partir d'ara haurem de pagar un referèndum per a totes les obres o només la Diagonal ho mereix? El col·lapse de l'Eixample que provocarà la restricció de trànsit de la Diagonal serà compensat als veins que el pateixin sota les seves finestres cada dia? MANIPULACIÓ, DESPESA INNECESSÀRIA, MANCA DE TRANPARÈNCIA, OFENSA A LA DEMOCRÀCIA, DISCRIMINACIÓ D'UNS BARCELONINS RESPECTE ALS ALTRES, PROBLEMES DE TRANSIT QUE NO ES PREVEUEN,  PÈRDUA DE PATRIMONI VEGETAL... PER TOT AIXÒ US ANIMO A VOTAR A TOTS PERQUÈ AQUESTA FARSA FRACASSI I QUE ES REMODELI BARCELONA COM I QUAN CAL, NO COM I QUAN LI CONVINGUI A L'HEREU. DEL 10 AL 16 DE MAIG TOTS ELS BARCELONINS EMPADRONATS MAJORS DE 16 ANYS PODEM FRENAR AQUESTA PRESA DE PÈL, VOTA !!! L'altre text alternatiu és de l'arquitecta i urbanista Ada Llorens i diu això: EL PERQUÈ DE LA DIAGONAL: UN PASTÍS DE 50M€

La ciutadanía té dret a votar, en el cas d’una artèria principal proprietat nostra Com la Diagonal, no sobre la decoració, sino sobre l’urbanisme: estructura territorial de mobilitat, impacte sobre barris afectats, impacte atmosfèric, agents urbans implicats, costos colaterals, qui paga què. No es pot aprovar un projecte sense debatre abans el concepte, que en essència té 3 punts:

1er Volem abocar els més de 100mil automòbils/día que avui passen per la Diagonal cap els ja saturats carrers de Rossellò, Provença, Mallorca i Consell de Cent? Es més important pacificar el trànsit d’una artèria vertebradora territorial, convertint l’Eixample en una xarxa de trànsit rodat massiu? O es millor pacificar el trànsit en un barri cada cop més residencial, on el comerç de centralitat minva, aprop de les finestres on la gent dorm, segons el model Cerdà primigeni, recuperat fa poc per l’Agencia d’Ecologia Urbana, formant bosses de 3x3 illes de zones 30 (Kms/h) amb carrers tipus Enric Granados, prou funcional i agradable?

2ºn Cóm absorbir l’impacte atmosfèric de la tala massiva de la quadruple filera de palmeres i plàtans centenaris, quina superfície de copes equival a 6 grans parcs, unes 60Has de verd, durant el temps de les obres i fins el creixement dels nous arbres, pel que caldran 12 anys?

3er i crucial: quina modalitat de transport convé més als ciutadans? Tramvía, Metro o Bus, doncs aquests determinen la forma. Amb enormes canvis induïts sobre la semaforització de tot el Centre, les opcions municipals A i B dediquen 2 carrils només al Tramvia, el Metro ni es considera, i el Bus queda expulsat!

Tant si guanya A com B, uns 50 milions de billets anuals es transvasaran del Bus a TRAM S.A., imperceptiblement pels usuaris, doncs comprarem la mateixa T10 o billet, on no es veu a quí els paguem.

Perquè? Avui, l’ATM cobra unificadament els billets, amb aparença de servei públic; però desprès, la recaptació es reparteix proporcionalment als respectius usuaris entre els ens integrants, siguin públics: Renfe, FGC i TMB, o els privats a qui l’ATM ha donat concessions, com p.ex. el Tramvía del Llobregat i el Besòs: TRAM S.A.

Però el capital de TRAM S.A. es 77%privat: Alstom 20,25%; Fomento de Construcciones y Contratas 19,3%; COMSA 12,4%; Acciona 10,48%; MARFINA 10%; DETREN 4,8%. Es aquest el perquè de tot plegat?

Acceptarem detraure uns 50 milions d’€/any de la recaptació de TMB, de proprietat i gestió nostra controlable, per regalar-los a la gestora privada TRAM S.A.? Li cedirem gratis 30kms de carril, 15 Has públiques, per explotació privada permanent, a canvi només del cost de l’obra, que equival a la facturació d’un sol any?

Es tracta d’un regal prou gran a un grup de multinacionals i grans constructores, que justifica els 3M€ de l’enorme propaganda, i en plena crisi! Un regal que necessita l’aval majoritari per ser legítim.

Però hi ha més: podrem garantir desprès la viabilitat econòmica del sistema públic de transport metropolità sense aquests excedents en les línies rendibles, que compensen les línies deficitàries? O també privatitzaran aquestes?

Excepte que s’ens estigui plebiscitant, encobertament, tant a A com a B, un parti pris municipal: la privatització de la Diagonal.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios