www.diariocritico.com

Entre el 17 de maig i el 22 de juny

El 'Mes del comerç' pretén orientar aquesta activitat econòmica cap la innovació

Està impulsat pel departament d'Innovació, Universitats i Empresa, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona i el suport del Consell de Cambres de Comerç

lunes 10 de mayo de 2010, 15:29h

La innovació serà l'"espina dorsal" de les polítiques de comerç en els pròxims anys i els incentius que rep el sector estan cada cop més orientats a aquest aspecte, segons el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. Precisament, la innovació centrarà bona part dels actes previstos per al 'Mes del comerç', una iniciativa pionera que impulsa el Departament i en la qual hi col·laboren l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona i té el suport del Consell de Cambres de Catalunya. Entre el 17 de maig i el 22 de juny se celebraran congressos, tallers i sessions formatives a les ciutats de Barcelona, Girona, Tarragona, Reus, Lleida, Tortosa i Manresa.

Huguet ha afirmat que és "un repte" ajudar a un sector que representa un 12% del PIB català. Segons el conseller, el 'Mes del comerç' pretén no només millorar la competitivitat interna, sinó que el Departament aspira "a que alguns esdevinguin internacionals", ha comentat.

El primer Congres de Mercats Municipals de Catalunya donarà el tret de sortida al 'Mes del comerç' el proper 17 de maig. En aquesta trobada que se celebra per primer cop es debatrà sobre el valor dels mercats en temps de crisi, l'evolució dels preus i els nous hàbits de consum i l'aportació dels mercats municipals a la gestió mediambiental sostenible.

A banda dels mercats municipals i marxants, la iniciativa també se centrarà en fomentar la formació per potenciar la professionalització del sector, en la cooperació empresarials, la innovació i la recerca de solucions per al teixit comercial dels municipis més petits.

El conseller ha destacat Innovacomerç 2010 com a esdeveniment central. Durant dos dies, 21 i 22 de juny, tindran lloc al Teatre del Liceu vuit sessions plenàries i tres taules rodones que reuniran empresaris, experts i representants de l'àmbit del comerç. Abans, les ciutats de Girona, Tarragona, Reus, Lleida, Tortosa i Manresa acolliran sessions prèvies sota el lema 'Créixer per millorar la rendibilitat de l'empresa comercial'.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios