www.diariocritico.com

Segons confessió pròpia

Hereu va repetir la votació i va canviar el sentit del seu vot al referèndum per a la Diagonal

Hereu va repetir la votació i va canviar el sentit del seu vot al referèndum per a la Diagonal

Reconeix que va tenir problemes en la primera ocasió

miércoles 12 de mayo de 2010, 14:28h

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha acabat parlant sobre la polèmica al voltant del seu vot en la consulta de la Diagonal. Davant els dubtes generats i entrant en contradicció amb anteriors explicacions, Hereu ha confessat que va haver de "repetir" la votació i canviar "el sentit del vot". L'alcalde ha reconegut que va tenir problemes a l'hora de votar públicament i que va sortir amb el dubte de si el seu vot s'havia efectuat correctament. En aquest sentit, ha explicat que durant la tarda de dilluns ha haver de "confirmar' el vot 'repetint la votació" i "en el sentit que volia expressar". Tot i això, Hereu ha insistit en la necessitat de crear confiança i credibilitat en la consulta.

L'Ajuntament dubta que HereDesprés de les versions del quart tinent d'alcalde Ramon García-Bragado, i de l'oposició, finalment l'alcalde ha explicat el seu relat de com va anar el seu intent de votació per la Diagonal davant les càmeres i la premsa el dilluns al matí a la seu del districte de Les Corts. Segons Hereu, en voler votar, va detectar algun problema que el va fer dubtar de si havia o no enregistrat el seu vot correctament. Malgrat això, no va expressar-ho així en sortir de la seva votació, i va dir segur i ferm que havia votat i no havia tingut problemes. Passades les hores, explica l'alcalde, va voler "confirmar" que havia votat com ell volia i se'n va adonar que alguna cosa havia anat malament. Fruit d'això ha confessat que va haver de repetir la votació i escollir l'opció que realment volia i no la que s'havia enregistrat. "S'havia votat incorrectament, confirmo el vot en el sentit que jo volia expressar, i faig la repetició de la votació sense cap incidència", ha relatat Hereu.

Aquesta explicació, però, entra en contradicció amb la versió de García Bragado, que en la seva compareixença d'aquest dimecres al matí ha dit que l'alcalde va votar i a la tarda només va voler comprovar que el seu vot figurava entre els efectuats. A més, l'explicació que dona Hereu no seria possible si els paràmetres que es van donar a conèixer en les sessions informatives prèvies a la consulta són certs i funcionen. Des de l'Ajuntament sempre han mantingut que no es podria conèixer "mai" quin ha estat el vot de cada persona ni saber el resultat de la consulta total o parcialment fins que es tanqui el període de votació perquè "el vot queda encriptat", tal i com va explicar el propi García-Bragado en detallar com seria el vot electrònic.

Hereu, però, aliè a aquesta contradicció ha reconegut que va "repetir" la votació i la va canviar "al sentit que volia expressar". Amb tot, ha explicat també que va detectar problemes en el moment de votar davant els mitjans de comunicació relatant que en aquella ocasió "sí que voto, però no hi ha el retorn de la votació". "Al final de la votació el sistema cau i no sé si al final el sistema funciona. Jo me'n vaig emetent un vot que no sé si el sistema ha confirmat o no", ha relatat Hereu. L'alcalde ha reconegut així que va sortir de la seu del districte "amb la consciència d'haver votat però amb el dubte de si el sistema l'ha confirmat".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios