www.diariocritico.com

Divulgador de l'art minimalista i conceptual

El MACBA dedica una mostra a Konrad Fischer, el galerista que va revolucionar el panorama artístic dels 70

A més, també s'hi poden veure 300 obres, algunes inèdites, d'altres 40 artistes

jueves 13 de mayo de 2010, 19:51h

L'exposició A casa de Konrad Fischer és en realitat una mostra doble. Per una banda, és una aproximació a la personalitat d'aquest galerista que va revolucionar el panorama artístic als setanta. Fischer va ser qui mitjançant la seva sala expositiva de la Neubrückstrasse a Düsseldorf va donar a conèixer l'art minimalista i conceptual al gran públic irradiant-lo des d'Europa fins als EE.UU. L'altra part de l'exposició es centra en la col·lecció de Fischer i la seva dona Dorothee que inclou obres d'artistes com Eva Hesse, Carl Andre o Juan Muñoz. En total 300 obres, algunes d' inèdites, de 40 artistes diferents que la parella Fischer va atessorar al llarg de mig segle.

L'any 1967 un jove Konrad Fischer va obrir una galeria a la ciutat de Düsseldorf. Amb 10 metres de llarg i tres d'ample aquest espai es va convertir molt d'hora en un laboratori d'idees que va esdevenir en un dels últims moviments d'avantguarda del segle XX.

Fischer va treure l'art minimalista i l'art conceptual dels cercles iniciats extenent-lo per Europa i els Estats Units gràcies a un treball d'estreta col·laboració amb els artistes però també amb col·leccionistes i museus. A la seva sala de Düsseldorf hi van participar un gran nombre d'artistes nord-americans, anglesos i alemanys que avui son considerats clàssics.

Ara el MACBA ha volgut apropar l'espectador a la personalitat d'aquest galerista apassionat amb una exposició que es centra en les tres vessants que van definir la seva tasca artística. La de pintor, la de comissari i la de galerista.

Així, a través de les seves pròpies obres, dels materials d'arxiu i documentació, i de les obres de la col·lecció que va crear conjuntament amb la seva dona, l'exposició ofereix una imatge complexa de les activitats de Konrad Fischer i el seu llegat.

L'exposició compta amb unes 300 obres d'artistes com Bruce Nauman, On Kawara, Eva Hesse, Carl Andre, Hanne Darboven, Mario Merz o Juan Muñoz, entre d'altres, i estarà oberta al públic fins al 12 d'octubre.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios