www.diariocritico.com

Des de ombres fins a titelles de fils i de taula

La tretzena edició de la Fira de Titellaires Romà Martí junta companyies centenàries amb altres novelles

La tretzena edició de la Fira de Titellaires Romà Martí junta companyies centenàries amb altres novelles

L'esdeveniment es ve celebrant des de 1993 en homenatge a l'artista que en dóna el nom

jueves 13 de mayo de 2010, 20:01h

Aquest dijous s'ha presentat la 13a edició de la Fira de Titellaires Romà Martí, una trobada que del 14 al 16 de maig reunirà a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) alguna de les propostes més destacades del gènere, a més de companyies centenàries i altres que acaben de començar. El director artístic de la fira, Eugeni Navarro, ha destacat que les jornades cobriran totes les especialitats del gènere, com ara ombres i titelles de fils i de taula, i que comptaran amb companyies de gairebé tot el món.

El director artístic de la fira ha explicat que els criteris per seleccionar els criteris es mantenen: 'Ens agrada proposar espectacles que s'estrenin aquí, però també companyies noves que comencen, d'altres amb molt prestigi com ara l'argentí Carlos Converso i algunes de centenàries, com la companyia Vergés'. Precisament aquesta última oferirà una exposició en la qual es repassaran els cent anys de la companyia dedicats al món dels titelles.

Navarro també ha ressaltat que la fira tocarà tots els gèneres dels titelles, des de les ombres fins a les titelles de fils i de taula. A més, ha explicat que volen oferir espectacles per a totes les edats i que es puguin veure a totes hores.  

Per la seva banda, el regidor de Cultura de Caldes de Montbui, Pep Gaspar, ha destacat que l'objectiu de la fira és 'apropar els titellaires de tot el món perquè puguin explicar la seva creativitat i els seus projecte i perquè el públic pugui gaudir amb les seves històries'.  

L'escenari principal serà la plaça 11 de setembre de la localitat calderina, però també es faran espectacles a la biblioteca municipal, la residència d'avis Santa Susanna i una sala del recuperat balneari de Can Rius. A més, es farà una cercavila pel carrer Pi i Maragall.

La Fira de Titellaires de Caldes de Montbui va néixer l'any 1993 en homenatge al titellaire Romà Martí.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios