www.diariocritico.com

L'intens trànsit ha causat problemes de col·lapse

El cap de setmana de tres dies se salda sense víctimes mortals a les carreteres catalanes

Dilluns es van registrar retencions en tornar de la costa

martes 25 de mayo de 2010, 00:59h

No hi ha hagut víctimes mortals a les carreteres i autopistes de Catalunya des del divendres a les tres de la tarda fins aquest dilluns a les nou de la nit. Segons el Servei Servei Català de Trànsit (SCT), les principals complicacions de l'operació sortida del cap de setmana i també de la festivitat de dilluns de la Segona Pasqua es van registrar al llarg de la tarda de divendres. Quan arrencava pròpiament el dispositiu de l'SCT, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, a les 15.00 hores, hi havia les retencions habituals a l'àrea metropolitana de Barcelona, però, posteriorment, la situació es va anar agreujant, tant per volum de trànsit com per alguns accidents.

A l'operació tornada els problemes han afectat sobretot les carreteres que provenien de la Costa Brava i la Costa Daurada. Un accident a l'A-2 a Bell-lloc d'Urgell ha mantingut un carril tallat en sentit Barcelona i en aquesta mateixa via només hi havia un carril obert en sentit Lleida a Castellbisbal per una altra topada. A més, en el decurs de la tarda va haver-hi restriccions per dos incendis a la C-25 i la C-37 a Manresa i a la C-43 a Benifallet.

Problemes per sortir de Barcelona

En zona interurbana, han destacat l'Autovia A-2, on hi va haver 11 km de retenció entre Sant Adreu de la Barca i Abrera en sentit Lleida; l'Autopista del Vallès o C-58, amb trams de retenció al llarg de 9 km entre el Nus de la Trinitat i Badia del Vallès en sentit Terrassa; l'AP-7, que va registrar 2 km de cua a Sant Cugat del Vallès i 6 km més a Sant Celoni tot en sentit Girona; la B-30, on hi va haver 5 km de lentitud i aturades entre Sant Cugat i Cerdanyola del Vallès en sentit Girona, i 1 km més a Barberà del Vallès en sentit Tarragona, en tots dos casos per enllaçar amb la C-58, i la B-23, que va acumular 4 km de lentitud i aturades entre Esplugues i Sant Joan Despí en sentit Martorell.

A banda d'això, i entre d'altres problemes, hi va haver retencions a l'Autopista del Maresme o C-32 Nord, a la Ronda de Mataró, en sentit Palafolls; a la C-31, a Palamós, en sentit Platges; i a la N-340, al Vendrell, en sentit Tarragona.

D'altra banda, en zona urbana, la situació va ser molt complicada a les Rondes de Barcelona, sobretot a la Ronda de Dalt o B-20, on es van registrar retencions en tot el recorregut, en ambdós sentits de la marxa, i a tota la Ronda Litoral o B-10 especialment en sentit Besòs.

Cues quilomètriques per anar a la Costa Brava

Pel que fa al dissabte al matí, hi va haver problemes sobretot des de les 11.00 fins a les 14.00 h, la franja horària que ja es preveia més conflictiva, tant per anar cap a la Costa Brava com cap a la Costa Daurada. Destaquen sobretot l'AP-7, on van registrar-se trams de retenció sobretot des de Martorell fins a Sant Sadurní d'Anoia, en sentit sud, i també entre Granollers i el peatge de la Roca del Vallès, en sentit nord. I també la C-31 on hi va haver 7 km de cua des de Castell-Platja d'Aro fins a Calonge en sentit nord.

D'altra banda, també hi va haver complicacions tant a la B-23, entre Esplugues de Llobregat i Sant Joan Despí, en sentit Martorell, com a la Comarcal 245, a Cornellà de Llobregat, en sentit Sitges, per accidents. A més, també van registrar-se retencions a la N-340, a l'altura del Vendrell, en sentit sud, així com a la Ronda de Dalt o B-20 en sentit Besòs.

Retencions a l'AP-7

Al llarg d'aquest diumenge, hi va haver retencions sobretot a les vies que permeten accedir o tornar de les zones costaneres. Les que corresponen pròpiament al retorn es van concentrar sobretot entre les 18.00 i les 22.00 hores. En concret, les vies més afectades van ser l'AP-7, amb trams de retenció al llarg de 18 km entre Hostalric i Llinars del Vallès i 6 kmmés entre Cardedeu i la Roca tot plegat en sentit sud. A més, aquesta autopista es va carregar a Vilafranca del Penedès en sentit nord. També la C-31, on es van acumular 11 kmde lentitud i aturades entre Palamós i Platja d'Aro en sentit Santa Cristina d'Aro. I, per últim, la N-340, que va registrar 9 km de lentitud i aturades entre Creixell i el Vendrell en sentit Barcelona.

A banda d'això, també hi va haver problemes tant a l'Autopista del Garraf o C-32 Sud com a l'Autovia C-31 entre Gavà i Viladecans en sentit nord.

Finalment, també cal destacar que ahir diumenge es van tallar la C-31 a Ventalló (Alt Empordà), al matí, i la C-12 a Ascó (Ribera d'Ebre), a la tarda, per dues manifestacions. Això també va complicar la circulació en aquests trams.

Problemes per tornar de la costa

Pel que fa a aquest dilluns, els problemes de retorn van començar a partir de les 18.00 h i s'han concentrat, principalment, a les vies per tornar de la Costa Brava i de la Costa Daurada. Destaquen les següents afectacions: La N-340, amb un tram de cues fins a 11 km entre Coma-ruga i Torredembarra; l'AP-7 sud, amb 13 km de lentitud i aturades entre Banyeres del Penedès i Vilafranca del Penedès i retencions de fins a 3 km al peatge de Martorell; l'AP-7 nord, amb diversos trams d'aturades a Maçanet de la Selva, al peatge de la Roca del Vallès i a Llinars del Vallès; l'A-2, amb diversos trams de retenció a El Bruc, Esparreguera i Pallejà; la C-32 sud, amb 10 km de lentitud i aturades a Sitges i en un tram de 5 km a Sant Boi de Llobregat; la C-31 sud, amb intensitat en un tram de 8 km també a Sitges; la C-31 nord, amb cues de 10 km entre Calonge i Platja d'Aro, i la C-66, amb cues en un tram de 5 km a Bordils.

També hi ha hagut força volum de trànsit en sentit Barcelona a d'altres vies: a Ia N-II a Palafolls, a Calella per accedir a l'AP-7 a causa d'unes obres, i a Magrat de Mar; a la C-17 a Parets de Vallès; a la C-35 a la Roca; a la C-32 nord a Mataró; a la B-23 a Sant Joan Despí, a la C-58 a Terrassa i a Montcada i Reixac; i la B-20 o Pota Nord a Santa Coloma de Gramenet.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios