www.diariocritico.com

Acte previ al Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny

Els efectes del turisme a l'Antàrtida, motiu d'una jornada prèvia al Dia Mundial del Medi Ambient, a celebrar el 5 de juny

Els efectes del turisme a l'Antàrtida, motiu d'una jornada prèvia al Dia Mundial del Medi Ambient, a celebrar el 5 de juny

Amb inicis l'any 1958, aquest fenomen clarament positiu requereix ser debatut avui en dia

martes 01 de junio de 2010, 03:35h

A la Sala Abertis de la Fundació Francisco Godía, al carrer Diputació, 250, se celebra avui dimarts la jornada sobre Els efectes del turisme a l'Antàrtida, com a acte previ als actes que, el dia 5, centraran el Dia Mundial del Medi Ambient.

La finalitat d'aquest acte és donar a conèixer els resultats obtinguts arran de la investigació sobre la valoració de l'impacte del turisme a l'Antàrtida, qüestió que ha merescut l'interès de la Fundació Abertis i també del ministeri de Ciència i Innovació i amb la qual han col·laborat les Universitats Autònomes de Barcelona i Madrid.

I és que el turisme és actualment la principal activitat econòmica regulada que es desenvolupa al continent antàrtic, per molt que aquesta dada, generalment desconeguda, pugui estranyar. I tot s'origina l'any 1958, en què un primer creuer visita el llavors exòtic paratge. L'evolució del fenomen -positiu, no ens enganyem tampoc- necessita una reflexió més de cinquanta anys després, quan cal sensibilitzar i implicar la població mundial en la conservació d'aquest singular paradís blanc. Per a fer-ho, cal mantenir una línia continua d'investigació i seguiment dels possibles riscos que l'activitat turística pot ocasionar als ecosistemes antàrtics. Aquesta és, doncs, la finalitat de la jornada.

Moderats pel meteoròleg Tomàs Molina, el naturalista Martí Boada, membre, alhora del consell científic de la Fundació Abertis i de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA); Javier Benayas, del depatrtament d'Ecología, de la Universitat Autònoma de Madrid; Andrés Barbosa, del Museu de Ciències Naturals de la mateixa ciutat; i Juan Kratzmaier, líder d'expedicions de turisme a l'Antàrtida, aprofundiran sobre els efectes del turisme al continent.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios