www.diariocritico.com

Avui, a les set del vespre

El sociòleg Alain Touraine, premi Príncep d’Astúries, pronuncia la conferència  Entre dos porvenires a l’IEC

El sociòleg Alain Touraine, premi Príncep d’Astúries, pronuncia la conferència Entre dos porvenires a l’IEC

La ponència forma part del cicle 'La sociologia davant la crisi'

martes 01 de junio de 2010, 12:30h

Entre dos porvenires és el títol de la conferència que pronunciarà el sociòleg i historiador Alain Touraine, Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats 2010, avui dimecres 2 de juny, a les set del vespre, a l’Institut d’Estudis Catalans. La conferència forma part del cicle 'La sociologia davant la crisi', organitzat per l’Associació Catalana de Sociologia, filial de l’IEC.

Alain Touraine (Hermanville-sur-mer, 1925) és un dels autors més internacionals i reconeguts en ciències socials. La seva trajectòria científica va lligada a les transformacions de la societat, de la qual ha analitzat alguns dels aspectes més rellevants. El moviment obrer i els moviments socials, els debats sobre la igualtat i la diferència, el paper de l’actor social i, més recentment, el rol de les dones, fan de la seva obra un tot coherent que permet comprendre millor la societat que ens envolta i els canvis que hi succeeixen.

En les seves obres no només estableix un lligam entre els problemes reals i les persones que els pateixen, sinó que hi reivindica el compromís social dels intel·lectuals. Aquesta coherència, que es manté des de les publicacions inicials fins a les més actuals, ha desembocat -com en el darrer llibre que ha publicat- en una mirada social que situa els subjectes i les seves interpretacions en el centre de les reivindicacions i les lluites més actuals.

Touraine ha estat reconegut, enguany, ex aequo amb el sociòleg polonès Zygmunt Bauman, amb el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats 2010.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios