www.diariocritico.com

Són les conseqüències de la retallada del Ministeri de Cultura

El MACBA allargarà i anul·larà algunes exposicions per afrontar les retallades en el pressupost

El MACBA allargarà i anul·larà algunes exposicions per afrontar les retallades en el pressupost

S’haurà d’apostar més pel fons del museu i augmentar les coproduccions

jueves 10 de junio de 2010, 14:13h

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona haurà d'allargar algunes de les exposicions programades, així com anul·lar o posposar algunes de les previstes de cara a l'any que ve, per reduir costos. Aquestes són les mesures anunciades pel gerent del museu, Joan Abellà, per fer front a les retallades econòmiques anunciades pel Ministeri de Cultura. Abellà ha explicat que en vistes a futures exposicions hauran d'apostar més pel fons del museu i augmentar les coproduccions per minimitzar els costos. També ha reclamat que es comuniqui a la institució “les xifres exactes i els escenaris concrets” de la retallada per poder gestionar el futur expositiu del museu.

La retallada anunciada pel Ministeri de Cultura condicionarà el programa expositiu del MACBA. Així ho ha explicat el gerent de la institució, Joan Abellà, qui manifesta que s'ha hagut d'assumir un “pla de contingència”.

Segons Abellà, per no comprometre l'excel·lència de les propostes, el MACBA ja s'havia vist obligat a allargar de cinc a vuit mesos les exposicions previstes, però amb les retallades econòmiques anunciades ahir pel Ministeri hauran de recompondre tot el programa expositiu dels propers tres anys.

En aquest sentit s'haurà d'apostar més per la col·lecció pròpia del MACBA i evitar anar a buscar obres a altres llocs a més de posposar i anul·lar alguna de les exposicions programades de cara al 2011.

Per aquest motiu Abellà ha reclamat claredat al Ministeri, que es comuniquin les xifres exactes amb que comptaran i que es dibuixin “els escenaris concrets” en els que s'hauran de moure els propers anys.

Pel que fa a l'adquisició d'obres, Abellà s'ha mostrat optimista ja que aquesta depèn principalment d'iniciatives privades que es vehiculen a través de la Fundació del museu i, per tant, no es veurà tant afectada per la retallada de recursos públics. Tot i això el gerent ha explicat que hauran de demanar un “esforç suplementari” a la Fundació per no comprometre possibles compres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios