www.diariocritico.com

Ho ha asegurat al Congrés de directives i professionals “She Leader 2.0”

Montilla afirma que cal aprofitar el talent femení per sortir de la crisi

L'acte s'ha celebrat a Barcelona i ha comptat amb la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega

jueves 10 de junio de 2010, 16:09h

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat en el discurs inaugural del Congrés “She Leader 2.0” que l'actual situació econòmica “ens obliga més que mai a aprofitar el talent existent”. En aquest sentit, ha apuntat que “cap ocasió havia estat tant propícia com la present per incorporar nous estils de lideratge”, que passen, necessàriament, per la incorporació “en peu d'igualtat de les dones al món empresarial”. I és que el president de la Generalitat ha deixat clar que cap societat pot “desaprofitar” més del 50% del seu talent. A més, ha afirmat que el país necessita una direcció basada sobretot en les persones, un lideratge, “que les dones saben exercir de 'forma excel·lent”.

El president de la Generalitat ha estat l'encarregat de presidir l'acte inaugural del Congrés Internacional de directives i professionals “She Leader 2.0”, acompanyat de la vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, i la consellera de Treball, Mar Serna. Un Congrés que se celebra el 10 i 11 de juny al World Trade Center de Barcelona i que té per objectiu facilitar la promoció de dones predirectives i professionals a càrrecs de decisió, incorporant la perspectiva de gènere, la igualtat d'oportunitats, les eines 2.0 i les tecnologies de la informació. Amb aquest certamen, Catalunya esdevé la primera comunitat autònoma que organitza un Congrés per a directives 2.0.

En aquest sentit, José Montilla ha recordat que la Generalitat ha contribuït amb programes específics per a dones directives i empresàries a trencar “el sostre de vidre”, dels quals se n'han beneficiat més de 2.500 dones. Un compromís que ha propiciat que més de 460 empreses hagin rebut suport per elaborar i aplicar plans d'igualtat i que més de 210.000 persones treballadores es beneficiïn de noves formes d'organització empresarial que faciliten la conciliació de la vida laboral, familiar i personal. Amb tot, José Montilla ha reconegut que encara hi ha una “revolució pendent” en aquest camp, i ha advertit que “si no volem que les desigualtats es perpetuïn, els canvis organitzatius han d'afectar necessàriament a tothom”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios