www.diariocritico.com

El concert serà el 27 de juliol

Joan Manuel Serrat s'incorpora al 36è Festival de Música de Cambrils

Joan Manuel Serrat s'incorpora al 36è Festival de Música de Cambrils

El certamen tancarà el 14 d’agost amb l’actuació de Maria de Medeiros

jueves 10 de junio de 2010, 17:11h

L'actuació del cantautor Joan Manuel Serrat, el 27 de juliol, és el principal atractiu de la programació definitiva del 36è Festival Internacional de Música de Cambrils, que oferirà tretze espectacles en sis espais del 17 de juliol al 14 d'agost pròxims.

Segons que ha informat avui en roda de premsa l'alcalde, Robert Benaiges, es tracta d'una "programació de qualitat i variada malgrat la crisi", mentre que el regidor de Cultura, Joan Recasens, ha insistit en la seva aposta "per la cultura" malgrat la recessió econòmica.

El festival oferirà tretze espectacles -inclosos dos del Petit Festival-, tres d'ells gratuïts i la resta, amb preus entre 6 i 50 euros -Serrat-, encara que la mitjana costaran entre 10 i 30 euros, que se celebraran als jardins del Parc Samà, la Cripta de l'Ermita, el Parc de Nou Cambrils, la parròquia de Sant Pere, la Torre del Port i el castell de Vilafortuny.

Les entrades es podran adquirir per Servicaixa i als llocs habituals a partir del 15 de juny, i hi haurà un servei especial i gratuït d'autobús per desplaçar-se fins al Parc Samà, que oferirà també la possibilitat de sopar al recinte.

La programació inclourà les actuacions de DelRevés -17 de juliol-, companyia de dansa vertical; el quartet de saxofons Limnos -dia 19-, l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 -dia 25-, Serrat -dia 27-, que presentarà el seu recent disc de poemes de Miguel Hernández; o el Cor Infantil Guillem Fortuny-In tempo Ensemble -dia 30-, amb la cantata infantil El gran alquimista, creada després d'unes colònies d'estiu.

Soweto Gospel Choir -31 de juliol-, formació que participarà en la inauguració del Mundial de futbol a Sud-àfrica, el pianista Àlex Alguacil, amb l'estrena absoluta de les Dedicatòries op. 112 de Salvador Brotons -4 d'agost-, La Locomotora Negra & Big Mama -dia 6-, o la Cia Domus del Karo, amb Kontratango -dia 8- són part de la programació.

En aquest últim cas, al costat dels cinc ballarins de la companyia, liderats per Francesc Fernández, s'han afegit dos números més que ballaran dotze ballarines seleccionades d'entre cinc escoles de dansa, que fa un mes que assagen setmanalment a Cambrils aquesta coreografia, segons la directora del festival, Gemma Massagué.

Jaume Vilaseca Quartet oferirà l'11 d'agost una fusió entre el jazz i el repertori de Genesis, i el festival es clausurarà el 14 d'agost amb l'única actuació estival a Catalunya de Maria de Medeiros, que presentarà el seu disc Penínsulas & Continentes.

El pressupost total, encara no tancat, rondarà els 300.000 euros, segons Massagué, dels quals l'ajuntament aportarà 150.000 euros, més una subvenció, per primera vegada, de 50.000 euros de l'Inaem (Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música).

Les aportacions del Departament de Cultura i la Diputació de Tarragona encara no estan quantificades i no hi ha previsió d'assistència de públic, encara que els agradaria "omplir", ha dit Gemma Massagué.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios