www.diariocritico.com

Dinar-debat de la Fundació Catalunya Oberta celebrat avui

Salvador Alemany diu que la 'incertesa en les expectatives' és el pitjor d'una crisi que cal superar amb 'resiliència'

Salvador Alemany diu que la "incertesa en les expectatives" és el pitjor d'una crisi que cal superar amb "resiliència"

El president del Cercle d'Economia, amb la seva ponència Crisi, responsabilitat i compromís, fa una lectura de l'actual situació en clau positiva

jueves 10 de junio de 2010, 19:37h

Salvador Alemany, president del Cercle d'Economia i d'Abertis, ha parlat avui, en un Dinar-debat de la Fundació Catalunya Oberta, sobre Crisi, responsabilitat i compromís amb voluntat d'extraure el punt de vista positiu d'una situació en el context de la qual el pitjor és la "incertesa en les expectatives" que genera, a causa del soroll de fons que provoquen rumors i altres factors similars. Més que no pas el fet d'una crisi que hem de superar amb "resiliència" -concepte que es refereix a la capacitat d'adaptació a les circumstàncies adverses-. "Creiem en la nostra resiliència -ha apel·lat-. No tindrem projecte si no som resilients amb l'objectiu de reinventar-nos i tornar a començar". I és que per Alemany "la crisi porta transformació i cal saber quina és la nostra posició relativa al món global i què volem fer".

Presentat per president de la Fundació Catalunya Oberta, Joaquim Tosas -que ha fet una glosa de la trajectòria d'un convidat que tot i la seva "agenda plena, ha tingut un moment" per a celebrar aquest Dinar-debat-, el president del Cercle d'Economia ha avisat que "hi ha coses que s'ha de continuar dient", fent referència a que ell les ha explicades a bastament als darrers dies. Entre aquestes, que cal "identificar la nostra posició al món i mantenir una actitud positiva" i una manera de fer-ho és adonar-se que hi ha un desplaçament dels centres econòmics mundials cap Àsia.

 

Centrant-se en Catalunya, motor de l'economia espanyola, com ha recordat i amb un PIB dels més alts d'Europa, Alemany ha exemplificat aquest 'qui som' en què tenim una economia sòlida, iniciativa civil, projecció internacional i identitat i que "fem les coses bé però "podem aprofitar els desavantatges de crisi per a millorar" encara que hem de recuperar i reforçar "vells valors personals i de treball".

 

Ja generalitzant més, ha dit que aquest és un moment en què els polítics són més importants que mai i que han de marcar un relat "realista i coherent, que indiqui creixement de cara al futur. En relació també amb el tema, ha instat a que el ciutadà deixi de ser "usuari de la política" -i si ho som, "ser exigents"- perquè és molt fàcil criticar però no implicar-se.

 

Segons Salvador Alemany, per sortir de la crisi l'Estat Espanyol ha d'emprendre reformes en aspectes cabdals com el sistema financer, el de pensions i l'educacional i dur a terme una política que contempli un nou sistema impositiu amb copagaments i impostos com, i "encara que pugui ser políticament incorrecte" l'ecotaxa.

 

Pel que fa Europa, el president del Cercle d'Economia ha valorat positivament que aquesta crisi hagi escenificat, per primer cop, l'existència d'un veritable govern econòmic a nivell d'Unió. "Qui va pensar que amb la moneda única ja estava tot fet s'equivocava. És aquesta crisi el què ens unirà", ha dit.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios