www.diariocritico.com

Admeten que no és una indumentària usual

Maragall no vol el burca a les escoles i Duran demana regular-lo 'més enllà de l'àmbit municipal'

Maragall no vol el burca a les escoles i Duran demana regular-lo "més enllà de l'àmbit municipal"

El conseller el prohibiria arribat el cas i el líder de CiU lamenta les posicions contradictòries de l'esquerra

viernes 11 de junio de 2010, 13:58h

El burca o qualsevol indumentària que faci impossible la relació "cara a cara" entre un docent i un alumne "no s'ha de permetre", afirma el conseller d'Educació, Ernest Maragall, en declaracions a l'ACN. El concepte "és clar", explica, l'educació "necessita la cara descoberta". Per la seva banda, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha defensat aquest divendres que cal regular l'ús del burca "més enllà de l'àmbit municipal". "La regulació no és per a demà, però tampoc és per deixar-ho per a demà passat", ha avisat en la seva carta-web als militants d'UDC.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, tot i rebutjar el vel a les escoles ha afegit que no és partidari, però, de cap regulació per dos motius. El burca "no està present a les nostres escoles" i els pocs precedents d'aquest tipus, "referents a l'ús del mocador", els han solucionat els mateixos centres. "Allò que resolt la realitat i no precisa d'una norma és molt més sòlid que allò que necessita reglamentació", assegura.

El titular d'Educació elogia la tasca de les escoles en cadascun d'aquests casos. Els docents d'aquestes escoles han estat capaços d'integrar alguns alumnes que arribaven amb algunes costums i hàbits sobre els que calia actuar i ho han fet 'minimitzant les conseqüències' per a la convivència

Precisament per això el conseller no és partidari de legislar una prohibició del burca. Ara bé, "si ens trobéssim amb alumnes que fessin ús d'una indumentària, com el burca, que fes impossible la relació cara a cara entre un docent i un alumne, jo crec que això no ho hauríem de permetre", assegura. La relació educativa implica una relació "plena" cara a cara "entre docent i alumne". I també "entre alumne i alumne", ja que aquesta té lloc dins un grup amb el qual "s'ha de relacionar plenament". "El concepte és clar - resumeix Maragall- l'educació necessita la cara descoberta". El conseller insisteix però que la norma que el prohibiria la prendria un cop els centres demostressin que la necessiten.

També ha abordat la qüestió, ara a la carta-web dirigida als militants d'Unió, el president del grup parlamentari de CiU al Congrés de Diputats, Josep Antoni duran Lleida. Tot i que ha admès que no ha vist cap burca pel carrer però sí "molts més vels dels que li agradaria veure", Duran ha opinat que s'ha de regular l'ús del burca per seguretat, però sobretot per la dignitat de la dona i la llibertat. "Són els valors que inspiren la nostra societat", ha recordat. El líder d'Unió ha lamentat l'actitud de l'esquerra progressista, que veu "inacceptable" l'ús a l'Afganistan però no aquí.

Deixant clar que el vel "no és el mateix i el tracte ha de ser diferent", sí ha indicat que veu molts més dels que li agradaria. De burques, en canvi, ha reconegut que no n'ha vist cap, però ha apostat per regular el seu ús "més enllà de l'àmbit municipal". "La regulació no és per a demà, però tampoc és per deixar-ho per a demà passat", ha considerat.

El motiu principal no és la seguretat, tot i que també ho és, sinó la dignitat de la dona i la seva llibertat. Duran ha lamentat que davant d'aquest debat hi hagi l'actitud de l'esquerra progressista, "que hi posa traves". "És sorprenent que el feminisme i la progressia considerin inacceptable el burca a l'Afganistan i no vegin clar aquí la seva prohibició", ha conclòs.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios