www.diariocritico.com

S'està ultimant l'operació

Banc Sabadell, a punt d'absorbir Banco Guipuzcoano i reforçar ostensiblement la seva presència al País Basc

Banc Sabadell, a punt d'absorbir Banco Guipuzcoano i reforçar ostensiblement la seva presència al País Basc

L'entitat vallesana continua així amb els seus plans d'expansió iniciats als darrers anys

viernes 11 de junio de 2010, 14:42h

Continua el joc de fusions d'entitats financeres. Les últimes han estat el Banc Sabadell i el Banco Guipuzcoano. L'entitat basca té un volum molt menor que la catalana, per la qual cosa la fórmula que s'estudia és una fusió per absorció. El grup presidit per Josep Oliu aconseguirà d'aquesta manera irrompre en un lloc privilegiat al mercat del País Basc. Quatre anys després de l'adquisició del Banc Urquijo, l'entitat sabadellenca ultima ara una nova adquisició, i segons publiquen aquest divendres diversos mitjans, el consell d'administració del banc basc estava reunit a última hora de la tarda de dijous per aprovar la nova operació. Després haurà de ser l'equip directiu del banc català el qui ho faci.

El Banco Guipuzcoano té una forta presència al País Basc amb 120 oficines, a banda de les 130 que té escampades per la resta del territori estatal. Així doncs, la fusió per absorció suposarà una implantació instantània en un àmbit en el qual fins ara el Banc Sabadell tenia una presència escassa.

Si s'acaba duent a terme, aquesta serà una nova operació de volum del Banc Sabadell després de la que va fer ara fa quatre anys amb l'adquisició del Banco Urquijo. En aquell moment l'operació va permetre a l'entitat vallesana enfortir la seva posició al segment de la banca privada. Tres anys abans havia comprat l'Atlántico, cosa que li va permetre guanyar posicions a Andalusia i Madrid, entre altres mercats.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios