www.diariocritico.com

Com va fer el Doctor Robert

Pasqual Maragall crida a la revolució del 'tancament de caixes'

Pasqual Maragall crida a la revolució del 'tancament de caixes'

L'expresident es posa en la tessitura d'una limitació de les aspiracions de Catalunya en el marc d'Espanya

miércoles 23 de junio de 2010, 16:19h

L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall apel·la a la "revolta fiscal" amb un 'tancament de caixes' si Espanya limita les aspiracions de Catalunya en el marc de l'Estatut. En declaracions a la revista Selecciona't ha admès que és una proposta dura i arriscada, encara que ha afegit que per potenciar el país "tot el que siguin coses legals i advocats és perdre el temps".

"Si no ens donen, no donem. Parlo de fer una revolta fiscal. Suposem que 10.000 persones no paguen. ¿Posaran a 10.000 persones a la presó? No, els posaran una multa. No paguem!", exclama Maragall, que anima així a emular la iniciativa que va liderar el 1899 l'ex alcalde de Barcelona Bartomeu Robert, conegut com el Doctor Robert.

I és que el 'tancament de caixes' és el nom amb què es coneix la proposta de l'exalcalde, que va comportar que comercials i industrials donessin de baixa els seus negocis per deixar de pagar impostos a l'Estat. Van protestar així per la pujada fiscal ordenada pel gabinet de Francisco Silvela per cobrir el dèficit que va suposar per a l'Estat la pèrdua de les colònies el 1898.

Una altra de les vies que planteja Maragall és, com va passar amb Josep Tarradellas, fer sortir al carrer a un milió de persones a favor de l'Estatut. "Es tracta de tornar a fer-ho, ja veure que diuen", afegeix.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios