www.diariocritico.com

Constitueix la plataforma Deba-t Energia

Foment del Treball vol donar resposta als reptes de futur amb l'energia

Castells lamenta que la manca de consens en el tema contribueix a que hi hagi tabús al seu voltant

miércoles 30 de junio de 2010, 13:43h

La patronal catalana Foment del Treball ha presentat una plataforma per al debat energètic, anomenada Deba-t Energia, amb una sessió sota el títol 'El repte del model energètic sostenible'. El president de Foment del Treball, Joan Rosell, ha argumentat que l'energia és una "necessitat vital", i que el nou espai de debat pretén donar resposta als reptes i necessitats de futur, amb sessions tècniques i altres massives.

La presentació de Deba-t Energia ha comptat amb el suport del conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, que ha animat els impulsors de la nova plataforma a contribuir a crear un "consens" energètic a Espanya que actualment no existeix.

Castells ha lamentat que aquesta absència de consens dóna lloc a que encara hi hagi "temes tabú" i que les diferents opcions energètiques es converteixin en "armes llancívoles" en el debat polític, cosa que impedeix "prendre decisions necessàries".

El conseller d'Economia i Finances ha argumentat que la demanda seguirà creixent, encara que també ho faci l'eficiència, i que per això serà igual de necessari reduir emissions de CO2 de garantir el subministrament construint noves infraestructures, tant de generació com de transport i distribució.

La sessió d'avui repassa l'evolució i previsions de futur de les diferents fonts energètiques (combustibles fòssils, nuclear -fusió i fissió- i renovables) i el seu impacte en l'economia i el medi ambient.

Deba-t Energia neix amb el suport d'una quinzena d'entitats i empreses, a les quals s'aniran sumant més properament, va explicar Rosell. Alguns dels adherits són Gas Natural Fenosa, Ciment Català, el Club Espanyol de l'Energia, el Fòrum Nuclear, la Unió Metalúrgica de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios