www.diariocritico.com

Les sessions tindran lloc del 5 de juliol al 6 d’agost

El cinema a l'aire lliure al castell de Montjuïc estrena pantalla gegant a partir d'aquest vespre

El cinema a l'aire lliure al castell de Montjuïc estrena pantalla gegant a partir d'aquest vespre

Entre d’altres es projectarà Gomorra, Vals con Bashir, Déjame entrar o clàssics com La naranja mecánica i El Verdugo

lunes 05 de julio de 2010, 19:23h

El VIII cicle de cinema a l'aire lliure que cada estiu se celebra en el fossat del castell de Montjuïc, anomenat Sala Montjuïc, exhibirà aquest any 15 pel·lícules, que es podran veure en una nova pantalla gegant, 23 metres quadrats més gran que les d'anys anteriors.

Les sessions tindran lloc cada dilluns, dimecres i divendres del 5 de juliol al 6 d'agost, i abans de cada pel·lícula, que començarà a les 22.00 hores, es farà un concert i es projectarà un curtmetratge.

La cartellera d'aquesta edició és més arriscada i minoritària que en altres edicions, i destaquen títols de denuncia social, com Gomorra, l'adaptació al cinema de la història sobre la màfia napolitana que va escriure Roberto Saviano, i La clase, la pel·lícula que es va emportar la Palma d'Or a Canes el 2008 i que obre les portes d'una aula conflictiva d'una escola francesa.

L'horror de la guerra envairà Montjuïc de la mà del director Ari Folman i el seu Vals con Bashir, tot i que també es veuran títols mítics, com La naranja mecánica, de Stanley Kubrick; El Verdugo, de Luis García Berlanga; i Les vacances del Sr. Hulot, de Jacques Tati.

També es podran veure pel·lícules més recents, com Buscando un beso a medianoche, d'Alex Holdrige; RocknRolla, de Guy Ritchie; i Revolutionary Road, la cinta de Sam Mendes que van protagonitzar  Leonardo DiCaprio i Kate Winslet.

El cinema independent internacional estarà representat amb la sueca Déjame entrar, de Tomas Alfredson; la peruana La teta asustada, de Claudia Llosa i la japonesa Despedidas, de Yijiro Takita.

A més, per al públic familiar es projectarà Mi vecino Totoro, un film d'animació del mestre japonès Hayao Miyazaki, i la pel·lícula muda La quimera del oro, de Charles Chaplin, es veurà amb la música en directe d'una petita orquestra dirigida per Guerassim Voronkov.

Com és habitual, els mateixos espectadors decidiran, mitjançant votació popular, quina pel·lícula tancarà el cicle el 6 d'agost. Aquest any es proposen tres òperes primes catalanes: Smoking room, de J.D. Wallovits i Roger Gual; El truco del manco, de Santiago A. Zannou; i 25 quirates, de Patxi Amezcua.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios