www.diariocritico.com

Estratègia per a una mesura de pressió

El tràfic aeri a Barcelona pateix importants retards a causa de la baixa de vuit controladors

Aena nega que hi hagi empitjorament de condicions laborals

jueves 15 de julio de 2010, 20:07h

Vuit dels vint-i-vuit controladors aeris que aquesta tarda havien de prestar els seus serveis a l'Aeroport de Barcelona han al·legat estar de baixa per no acudir al seu lloc de treball. La circumstància, comunicada aquest mateix matí, ha provocat que no hi hagués temps per a la seva substitució i, com a conseqüència, múltiples vols estan patint retards al llarg de tot el dia.

La sol·licitud de baixa forma part d'una estratègia que els controladors estan duent a terme durant el procés de negociació del conveni col·lectiu. Segons fonts del ministeri de Foment, tot això passa en un moment en què els òrgans directius del sindicat de controladors han estat renovats i la nova cúpula ha demostrat un tarannà negociador amb Aena. Tot i així, l'absentisme continua disparat al mes de juliol. Aquest dijous, per exemple, hi ha hagut 51 baixes al Centre de Control de Barcelona, el què suposa un 18,5 per cent de la plantilla.

La mateixa nota indica que la multiplicació de baixes no pot atribuir-se a un empitjorament de les condicions laborals, atès que aquest any els controladors treballaran menys hores que el passat i es respecten escrupolosament els temps de descans i els períodes de vacances.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios