www.diariocritico.com

Bons resultats al segon trimestre de 2010

L'optimisme marca les expectatives de gairebé la meitat d'empresaris catalans del sector turístic

La "tirada" de Barcelona i l'afluència al litoral català, factors claus

miércoles 21 de julio de 2010, 18:41h

El 42,5% dels empresaris turístics a Catalunya confia en millorar els seus beneficis durant la temporada d'estiu i el 52,6% és optimista respecte a l'evolució de les vendes en comparació amb el 2009, segons recull l'Enquesta d'Opinió Empresarial de Exceltur.

Aquestes previsions del sector es basen en els bons resultats registrats en el segon trimestre de 2010, que fan pensar que la "tirada" de Barcelona de cara als turistes estrangers i l'afluència de turistes catalans i de la resta d'Espanya al litoral català contribuiran a la millora dels resultats.

Segons l'enquesta d'ocupació hotelera de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), les pernoctacions hoteleres van créixer en el segon trimestre un 11,9%, i en el cas de la ciutat de Barcelona, les pernoctacions de visitants estrangers van millorar un 24,4% respecte al mateix període de l'any anterior.

No obstant això, aquesta evolució positiva en el nombre de turistes no va estar acompanyada d'un increment similar en els nivells de rendibilitat empresarial, a causa de l'obertura de nous establiments hotelers i a la persistència de promocions i descomptes que han rebaixat la tarifa mitjana diària, segons consta en l'informe.

Així mateix, els nivells d'ocupació dels hotels catalans van millorar respecte al segon trimestre del 2009, però van quedar 1,3 punts per sota dels nivells assolits en 2008 i 3,4 punts del rècord de 2007.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios