www.diariocritico.com

La patologia és una forma de propagació d'alguns tumors malignes

L'hospital Moisès Broggi, centre de referència en carcinomatosi peritoneal

La incorporació del doctor Pedro Barrios, clau per assolir la fita

jueves 22 de julio de 2010, 14:57h

L'Hospital de Sant Joan Despí-Moisès Broggi s'ha convertit en el centre de referència en carcinomatosi peritoneal a Catalunya, després de la incorporació del metge Pedro Barrios per coordinar els protocols assistencials relacionats amb aquesta patologia que intervé en la propagació dels tumors malignes.

Segons han informat fonts hospitalàries, el Moisès Broggi acull el Programa de Carcinomatosi Peritoneal de Catalunya, i coordina el registre espanyol de carcinomatosi peritoneal amb el suport del ministeri de Sanitat i de l'Agència d'Avaluació de Tecnologies Mèdiques de Catalunya.

Al capdavant del Servei de Cirurgia general i digestiva està Pedro Barrios, que arriba procedent de l'Hospital de Sant Pau per supervisar la planificació i coordinació de diversos protocols assistencials relacionats amb els processos tumorals.

La carcinomatosi peritoneal és una forma de propagació d'alguns tumors malignes. En els darrers anys, els cirurgians utilitzen una nova tècnica per tractar-la, anomenada de Sugarbaker, que consisteix en realitzar una cirurgia radical i aplicar quimioteràpia intraperitoneal i hipertèrmia regional. Aquesta tècnica ha demostrat una gran eficàcia en el tractament de pacients amb carcinomatosi peritoneal.

Segons el doctor Barrios, "després de practicar més de 200 procediments de Sugarbaker, les dades més destacables són que el tractament ofereix un índex de supervivència als cinc anys superior al 40 per cent, quan aquestes patologies tenien fins ara una curta esperança de vida, en alguns casos de mesos ".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios