www.diariocritico.com
Tonteries progressistes

Tonteries progressistes

viernes 20 de agosto de 2010, 15:23h

Del tema de les prohibicions caldria parlar-ne molt, sobretot perquè molts dels que ara es queixen i volen anar de liberals, sense haver sabut ben bé què significa el terme, beneïen els vetos que durant quaranta anys es van produir en el nostre entorn i, encara més, prohibirien el què altres no prohibeixen.

Tot i amb això, afinant una mica, potser caldria arribar -i parlo pels prohibicionistes d'ara- a aquella màxima de Tarradellas que deia que, en política, es pot fet tot menys el ridícul. I com que ara són ells els qui tallen el bacallà en aquests temes, posarem el dit a la nafra en les nostres esquerres (que, d'altra banda, sempre suggereixen més la sensació de que el què els molesta és allò que haurien prohibit els abans esmentats que no pas la pràctica de la prohibició, a la qual també s'abonen, encara que sigui per qüestions força dispars: potser el veritable problema és que hem idealitzat una ideologia que pateix les mateixes mancances que l'altra).

Però parlàvem de fer el ridícul, i mireu si el fan alguns: quan la nefasta prohibició d'anar per algunes vies intercomarcals a més de 80 per hora, es va justificar la mateixa per qüestions mediambientals (per cert, algú d'aquests que es queixen de la inversió climàtica a l'hivern ho farà ara, quan tenim un estiu que no ho sembla?). Més fàcil era, i fal·làcia per fal·làcia el resultat era el mateix, argumentar que amb el límit de velocitat imposat hi havia menys perill de morts en carreteres. Sí, d'acord, aquest raonament també es va esgrimir, però com a conseqüència, no com a 'leit motive', com hagués estat el més lògic.

Ara, i seguint el tarannà de desproposits a l'hora de definir un problema -sant tornem-hi-, l'Ajuntament de Barcelona passa un anunci -centrat a Gràcia, no sé si per les festes o en raó a l'ubicació del cinema on l'he vist- on es demana evitar el soroll per lluitar contra la contaminació acústica. Què caram!, si cal fer menys soroll és perquè el veí que dorm té tot el dret a la tranquil·litat, no per causes gairebé esotèriques. Però, és clar, dir-ho així no quedaria 'progre'.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios