www.diariocritico.com

Des del PSC, es tranquil·litza als socis

La por a les eleccions fa buscar excuses al tripartit per a donar llargues a la qüestió

La por a les eleccions fa buscar excuses al tripartit per a donar llargues a la qüestió

ERC prioritza el referèndum sobre l'encaix de Catalunya amb Espanya i IC-V posa l'excusa de la crisi

lunes 30 de agosto de 2010, 17:33h

El PSC, per boca del seu cap de campanya, Jaume Collboni, ha tranquil·litzat als seus socis en el tripartit assegurant que les eleccions al Parlament es faran "dins els terminis legals". És a dir que no hi ha "ni ajornament ni avançament", ha dit textualment i més enllà de possibles interpretacions. I és que, segurament amb la previsió de que un cop passats els comicis, cap de les tres formacions actuals ostenti càrrecs al Govern, des dels aparells dels respectius partits s'han afanyat a prioritzar altres temes i deixar-les en segon pla. Així, el portaveu d'Esquerra, Ignasi Llorente, el què cal debatre ara és "la consulta sobre l'encaix, o el no encaix, de Catalunya a Espanya". Per la seva banda, el secretari general d'IC-V, Joan Herrera, vol que es deixin de banda les eleccions i es parli de les polítiques per a sortir de la crisi.

El director de campanya del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat aquest dilluns que "no es pot parlar ni d'avançament ni de retard perquè hi ha uns terminis legals que són els que es compliran". "Mentre es faci com es farà dins dels terminis legals ni s'ajorna ni s'avança", ha remarcat Collboni. El dirigent del PSC ha explicat que el primer secretari del partit i president de la Generalitat, José Montilla, s'ha limitat a l'executiva a recordar que convocar les eleccions és una prerrogativa seva i que els primers en ser informats han de ser els membres del Govern i el president del Parlament, Ernest Benach.

Aquestes afirmacions poden ser una conjura de la por que pot provocar el fet d'haver de deixar el Govern a formacions com ERC i IC-V, més enllà del propi PSC. I és que, curiosament, des dels altres dos socis de Govern també han sortit veus demanant un segon pla per als comicis.

Per exemple, Ignasi Llorente, portaveu d'ERC ha assenyalat que "molt més que no pas la data de les eleccions, el que és important ara és veure com sortim de l'atzucac en què ens ha posat el Tribunal Constitucional". Segons Llorente "el que pot canviar la història del nostre país no és la data de les properes eleccions, sinó que el govern que en surti estigui disposat a convocar una consulta sobre l'encaix, o el no encaix, de Catalunya a Espanya".

De la mateixa manera, el nou líder d'IC-V, Joan Herrera, creu que el debat no ha de ser sobre la data electoral, sinó sobre les polítiques per sortir de la crisi. En aquest sentit, ha indicat que els ecosocialistes no estan preocupats per si les eleccions són el 24 d'octubre o el 28 de novembre, sinó perquè els aturats, els pensionistes i la gent d'esquerres "no es resignin i continuïn creient que són possibles solucions de progrés i d'eixamplament de drets", el contrari del que està fent el PSOE amb la complicitat de CiU, ha recordat. És més, Herrera ha anunciat que ICV centrarà la seva campanya electoral en la crisi.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios