www.diariocritico.com

Amb temes com la llengua o la política comunes

Els Països Catalans, a debat a Viena

Aquest dijous s'inaugura el 22é col·loqui germanocatalà organitzat pel 'Deutscher Katalanistenverband' que durarà fins el 26 de setembre

jueves 23 de septiembre de 2010, 16:10h

Aquest dijous s'inaugura el 22é col·loqui germanocatalà organitzat pel 'Deutscher Katalanistenverband' (l'associació alemanya de catalanistes). Aquestes jornades, que se celebraren a Viena fins el 26 de setembre, porten com a títol 'El concepte de Països Catalans: Llengua, literatura i cultura', i reben el recolzament de la universitat de Viena, a més de comptar amb la presència d'alemanys i catalans interessats en la cultura catalana. Els assistents al col·loqui volen debatre sobre si 'una mateixa llengua autòctona pot justificar una llengua comuna' o si això ajuda a que es segueixin uns 'objectius polítics comuns', segons el 'Deutscher Katalanistenverband' (DKV).

El DKV defensa que "totes les parts del domini lingüístic" han contribuït en la llengua catalana actual. El col·loqui també es pregunta quins són 'els representants més destacats de la cultura catalana' en l'actualitat. Els participants a aquestes jornades volen "discutir amb tranquil·litat al voltant del problema de la unitat i de la diversitat".

El col·loqui germanocatalà reflexionarà sobre l'adjectiu 'català'. "Fa referència a una regió autònoma? O es refereix més aviat al conjunt de la cultura de parla catalana que s'ha anat desenvolupant en conjuntures diferents?", es pregunten des de l'associació, i creuen que aquesta perplexitat fa que als estrangers "se'ls faci difícil arribar a comprendre la cultura catalana".

Segons el DKV, el fet que aquest col·loqui se celebri a Viena té un significat especial, ja que els Països Catalans tenen paral·lelismes amb els estats de parla alemanya. "Dins l'àrea de parla alemanya també es troba una dialèctica entre la unitat lingüística i la diversitat política que pot esdevenir problemàtica", han reflexionat des de l'associació germanocatalana.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios