www.diariocritico.com

La nova ordenança entrarà en vigor a finals de novembre

Aprovada a Lleida la llei de prohibició del burca als espais municipals

Aprovada a Lleida la llei de prohibició del burca als espais municipals

Lleida ha estat la primera ciutat espanyola en prohibir el vel islàmic

viernes 08 de octubre de 2010, 13:29h

L'Ajuntament de Lleida, governat pel PSC, ha donat llum verda a l'aprovació definitiva de la prohibició de l'ús de vels integrals -burca i nicab - i altres elements que tapin la cara, en instal•lacions municipals. La nova ordenança entrarà en vigor a finals de novembre.

Lleida ha estat la primera ciutat espanyola que ha prohibit el vel islàmic a instal•lacions municipals. La modificació inicial de l'ordenança va ser aprovada pel consistori lleidatà el 28 de maig amb 23 vots a favor de CiU, PSC, PP i un regidor no adscrit, i un vot en contra d'ICV-EU. Avui els grups han mantingut les postures de maig. S'ha aprovat amb 24 vots a favor del PSC, el maig faltava una regidora socialista.

Per a l'aprovació definitiva, el consistori ha rebutjat les al•legacions del PP, que pretenia que la pròpia ordenança inclogués la prohibició expressa, sense necessitat de reglaments de cada dependència municipal, la d'ICV, que pretenia que l'ordenança no fes menció expressa al vel islàmic, i les de dos col•lectius musulmans, Watani i la mesquita Omar, al carrer Claver.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios