www.diariocritico.com

Exposició 'Mirós Barcelós'

Joan Miró i Miquel Barceló 'dialoguen' artísticament de la mà de l'escriptor Biel Mesquida amb 17 obres de cadascun

Joan Miró i Miquel Barceló 'dialoguen' artísticament de la mà de l'escriptor Biel Mesquida amb 17 obres de cadascun

La Mayoral Galeria d'Art barcelonina acull la mostra

martes 19 de octubre de 2010, 20:46h

L'escriptor Biel Mesquida ha estat l'encarregat de donar forma a 'Mirós Barcelós', una mostra de 17 obres de Joan Miró i 17 obres de Miquel Barceló, pintures i escultures, que es poden veure des d'aquest dimarts a la Mayoral Galeria d'Art. L'exposició és el resultat de sis anys de feina per recopilar les pintures i les escultures que la conformen. Per Mesquida, el visitant s'enriquirà "en tot un conjunt de visions dels dos pintors que potser mai no s'havia confrontat". L'escriptor mallorquí ha definit Miró i Barceló com "dos grans mestres de la pintura catalana universal" amb punts en comú, com que 'han inventat el seu propi codi de signes per crear "d'una manera exageradament viva i bulliciosa".

Mayoral Galeria d'Art, de Barcelona, ha trigat sis anys per poder completar una de les mostres més ambicioses que ha tirat endavant gràcies a grans "esforços i compres". Es tracta de 'Mirós Barcelós', una mostra de 34 obres, de pintura i escultura, que confronta dos grans mestres de l'art català com són Joan Miró i Miquel Barceló. L'exposició ha comptat amb l'assessorament de Barceló però ha estat l'amic del pintor mallorquí, l'escriptor, també de Mallorca, Biel Mesquida, qui ha estat l'autèntic comissari de 'Mirós Barcelós'.

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, Biel Mesquida ha explicat que ha volgut donar la seva mirada personal a l'univers d'aquests "dos grans mestres de la pintura catalana universal" i que ho fa en l'obra d'un període molt gran de temps. Per Mesquida és "un diàleg" entre "el mestre i el deixeble" tot i que alguns moments, "el deixeble es converteix en mestre".

Entre les 34 obres recollides hi destaca Monument, que Joan Miró va crear el 1956, o la tela Oiseau s'enfuyant, del 1959. Per part de Barceló, que precisament aquest 2010 ha estat protagonista d'una retrospectiva al Caixafòrum i a l'Arts Santa Mònica, es pot veure In extremis III del 1994 i la més recent i brillant 3 tomates coupées que l'artista va idear el 2009.

El diàleg entre aquests dos artistes, segons Mesquida, és "enriquidor" per a l'espectador, i posa en contacte dos estils diferents però amb punts en comú. En aquest sentit, el comissari de l'exposició assegura que són "dos creadors inventors, humans, que han inventat el seu propi codi de signes efervescent, en ebullició". Per això, Mesquida qualifica la seva forma de crear d'"exageradament viva i bulliciosa" perquè "ho recicla tot i ho converteix en materials propis que es van mostrant com un univers propi". Aquest és el motiu de la creació de codis visuals molt forts.

L'exposició es pot veure des d'aquest dimarts i fins al proper 7 de gener. La major part de les obres, fins a trenta, estan a la venda.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios