www.diariocritico.com

Entre 24 i 40 hores

Barcelona tancarà una desena de carrers i places a vianants i tràfic rodat durant la visita del Papa

Els voltants del Palau Arquebisbal de Barcelona i de la Sagrada Família, afectats

martes 26 de octubre de 2010, 15:13h

Una desena de carrers i places properes al nucli del Palau Arquebisbal de Barcelona, al districte de Ciutat Vella, restringiran l'accés a vianants i vehicles durant l'estada de Benet XVI a la ciutat, amb motiu de la cerimònia de dedicació al culte de la Sagrada Família.

Segons informa l'Ajuntament de Barcelona a la seva pàgina web, el carrer del Bisbe, Sant Sever, Sant Felip Neri, Santa Llúcia, Canonja i La Palla, així com les places de Frederic Marès, Garriga i Bachs, Sant Felip Neri i part de la plaça Nova romandran acordonades des de les 17 hores del dissabte 6 de novembre fins les 17 hores del diumenge 7.

Aquestes zones, la majoria de vianants, es convertiran en perímetre de seguretat, i els organitzadors del dispositiu han assegurat que "en tot moment, es mantindrà la millor disposició de l'organització per interferir en la menor mesura del possible en la vida habitual d' veïns i comerciants ".

La zona nord de la plaça i la major part de l'avinguda Catedral -l'edifici queda dins de la zona de seguretat- quedaran lliures per a l'accés normal de vianants, tenint en compte que l'Arquebisbat preveu que desenes de persones s'amunteguen la zona per rebre Benet XVI a l'arribar la nit del dissabte procedent de Santiago de Compostela.

D'altra banda, la visita obligarà a tallar al trànsit durant 40 hores als carrers de l'entorn de la Sagrada Família, segons una carta enviada per l'Ajuntament, l'Arquebisbat i la Generalitat als 5.347 edificis de la zona, compresa entre els districtes del Eixample i Gràcia.

Segons la missiva, a partir de les 14 hores del dissabte 6 de novembre quedarà tancada a la circulació bona part d'un àmbit delimitat pels carrers Lepant, València, Sicília i Còrsega, al qual s'inclou l'avinguda Gaudí. En el cas de Provença i Mallorca, el tall s'estén una mica més. Totes les vies afectades reobriran el dilluns 8 a les 6 hores, a excepció del carrer Provença.

No obstant això, les restriccions de trànsit començaran el 3 de novembre a partir de les 10 hores, amb el tall del carrer Provença -entre Sicília i Marina-, encara que es mantindrà obert per als veïns i l'accés als aparcaments públics fins que siguin les 14 hores del dissabte. Els talls s'estendran el dia 4 a trams dels carrers Sicília i Marina, i el dia 5 a Sardenya.

Metro tancat

A partir de la mitjanit de dissabte a diumenge s'anul·larà l'estació del metro de la Sagrada Família (L2 i L5), i només podran accedir els veïns i empleats de botigues acreditats a la zona més propera al temple. A les 7 hores s'obrirà l'àmbit als convidats acreditats. La normalitat es restablirà progressivament des de les 14 hores.

Es preveu un dispositiu especial del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Bombers. Els comerços i serveis de la zona es mantindran oberts com un diumenge qualsevol, excepte les terrasses de bars i el mobiliari urbà, que serà retirat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios